23948sdkhjf

Arbejdstilsynet tjekker lastbilchaufførers arbejdsmiljø

Ansatte inden for vejgodstransport har dobbelt så mange alvorlige ulykker end det gennemsnit, der ses inden for alle brancher

Lastbilchauffører, der håndterer vejgods, havde i 2016 859 arbejdsulykker – heraf var 275 så alvorlige, at de implicerede var sygemeldte tre uger eller mere. Fire ulykker var så alvorlige, at chaufførerne mistede livet.

Derfor udfører Arbejdstilsynet to aktionsdage i oktober, hvor de lastbilchauffører, der håndterer vejgods, får tjekket deres arbejdsmiljø.

- De ansatte inden for vejgodstransport har mere end dobbelt så stor risiko for at komme ud for en alvorlig ulykke end gennemsnitligt inden for alle brancher. De typiske ulykker i branchen er fald fra højden og kan være meget alvorlige, hvis for eksempel chaufføren mister fodfæstet eller balancen, når det sker fra en høj rampe eller læssebagsmæk, siger forebyggelseskonsulent i Arbejdstilsynet, Holger Delfs.

Langt de fleste ulykker sker ved af- og pålæsning af lastbilerne ude hos kunderne. Aktionerne afvikles over tre dage og gennemføres som uanmeldte tilsynsbesøg. På aktionsdagene sættes der fokus på følgende fem områder, hvor ulykkerne i forbindelse med af- og pålæsning typisk sker:

• Risiko for fald og snublen når chaufføren færdes og bærer ting
• Risiko for fald fra højden – for eksempel fra bagsmæklift, eller hvis chaufføren klatrer på lastbil eller gods
• Risiko for at blive ramt af nedfaldne genstande ved hejsning eller løft af gods
• Risiko for at blive påkørt under aflæsning i trafikken eller på lagre
• Risiko for akut fysisk overbelastning ved løft, træk og skub af tungt gods

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14