DF vil have flere kameraer ved grænsen til at genkende nummerplader
Dansk Folkeparti vil gemme blitzede nummerplader i længere tid.
- Vi skal tage et opgør med de rigide slettefrister for automatisk nummerpladegenkendelse (ANPG). Hvis vi skal gøre noget godt for dansk politi, så skal man sørge for, at informationen må lagres langt længere.
Sådan siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen.
I dag lagres nummerpladebilleder omkring et døgn, men dog 30 dage i særlige områder såsom ved den dansk-tyske grænse.
Peter Kofod Poulsen har bestilt en folketingsdebat med justitsminister Søren Pape Poulsen om nummerpladegenkendelse, men datoen er endnu ikke fastlagt. Det bliver dog inden sommerferien.
I denne forespørgselsdebat skal Søren Pape Poulsen redegøre for, om regeringen ønsker at udvide politiets anvendelse af nummerpladescannere og har intention om at opstille flere kameraer på visse vejstrækninger i grænseområderne.
Ønsker et flertal med S
Peter Kofod Poulsen prøver at få flertal for en resolution. Derfor indbyder han både regeringen, socialdemokraterne og SF til debatten.
- Jeg har det klare indtryk, at vi er ret enige med socialdemokraterne på dette område, siger en optimistisk Peter Kofod Poulsen.
Vink med vognstang
DF og SF fremsatte sidste år et beslutningsforslag om bekæmpelse af social dumping, hvor de blandt andet foreslog opstilling af permanente nummerpladescannere ved grænsen og udvalgte transportknudepunkter.
Forslaget blev ikke vedtaget, men sendt i udvalg.
I udvalgets betænkning støttede Socialdemokratiet, Enhedslisten og Alternativet permanente nummerpladescannere ved grænsen og på udvalgte transportknudepunkter.
Med andre ord står et stort flertal over for regeringen og Det Radikale Venstre - og det mener Dansk Folkeparti er et ordentligt vink med en vognstang.
Kontrol af cabotagekørsel
Peter Kofod Poulsens sigte med de mange kameraer er ikke kun at få styr på kriminelle, men også at bruge kameraerne langt mere offensivt som for eksempel til kontrol med cabotagekørsel.
Regeringen og Dansk Folkeparti aftalte i finanslovsaftalen for 2018, at der skal være fastmonterede ANPG-kameraer ved samtlige 13 overgangssteder ved den dansk-tyske grænse, der kan passeres af køretøjer.