Flere uddanner sig til at arbejde i vejgodsbranchen
I 2016 var der 404 elever, som startede på grundforløb 2 på vejgodstransportuddannelsen. I 2017 var tallet steget med 77, så man kom op på 481 elever.
- Det er det, vi har kæmpet for i flere år. Vi havde regnet med, at kampagnen job-i-transport ville føre til, at flere af de helt unge ville søge ind på grundforløb 1. Nu ser vi i stedet, at de venter lidt og søger ind på grundforløb 2. Det gør ikke noget – bare de søger ind i vores branche, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.
Tallene er endnu bedre, end de umiddelbart ser ud. I 2017 var der nemlig færre unge, som begyndte på grundforløb 2, når man ser på alle uddannelser under ét. Helt præcist faldt antallet af unge fra 52.694 til 51.041. Det er altså lykkedes uddannelserne inden for vejgodstransporten at få fat i en større andel af de unge.
- Jeg håber, at det er et tegn på, at der er ved at opstå en øget interesse for at arbejde i branchen. Men vi vil fortsat gøre, hvad vi kan for at få de unge til at interessere sig for at arbejde som chauffør eller lagerarbejder, fortæller Lars William Wesch.
Lastbilen fra job-i-transport kampagnen vil fortsætte med at besøge skoler over hele landet indtil 2020. Og ATL står bag en lærerpladsgaranti til alle unge, der søger ind i branchen.
Artiklen er en del af temaet Fremtidens Chauffør.