Vognmænd søger forgæves efter lærlinge
Hvis Uddannelsescenter Holstebro var et supermarked, ville nogle af hylderne være halvtomme. 15 vognmænd har henvendt sig, fordi de gerne vil ansætte en lærling. Men ud af 30 elever på grundforløb 2, som er færdige til januar, har kun ni valgt at tage uddannelsen som chauffør, og ingen ved, om alle ni gennemfører uddannelsen.
Det skriver ATL på sin hjemmeside.
- Virksomhederne er ved at finde ud af, at de skal gøre noget ved manglen på medarbejdere. I dag ved vognmændene godt, at de skal sælge sig selv, og vi får flere henvendelser fra vognmænd, som ikke tidligere har taget lærlinge, siger Klaus Pugholm Jensen, som er konsulent og administrator på transportuddannelserne ved UCH.
På uddannelsescentret i Holstebro er der langt fra nok elever på chaufføruddannelsen til, at alle vognmænd kan få en EUD lærling.
- Det er blevet sværere at få de unge til at vælge en uddannelse til godschauffør. Der er så mange uddannelser, som de kan vælge i mellem. Og der bliver hevet i dem fra alle sider, siger Klaus Pugholm Jensen.
ATL har indført en lærerpladsgaranti, som sikrer alle unge, der uddanner sig til chauffør, en lærerplads. Eneste krav er, at den unge skal være aktivt søgende efter en praktikplads og villig til at flytte sig for at finde arbejde.
Der er i øjeblikket ved at blive ansat en praktikpladskoordinator, som skal være bindeled mellem erhvervsskolerne og virksomhederne. Og direktør i ATL Lars William Wesch ønsker, at koordinatoren bliver en hjælp for både virksomhederne og de unge, som leder efter en lærerplads.
- Hvis der er en ung mand eller kvinde i Østjylland, som ikke kan finde en lærerplads, kan det jo godt være, at der kan opstå et match med en af virksomhederne omkring Holstebro, som mangler en lærling, siger Lars William Wesch.
Kilde: ATL
Artiklen er en del af temaet Fremtidens Chauffør.