Lidt flere uddanner sig til chauffører
For et år siden blev 225 elever optaget på grundforløb 2 på vejgodsuddannelsen. I januar var det 232, og i dette halvår vil 241 elever tage uddannelsen. Det viser en rundspørge, som TUR har lavet til erhvervsskolerne.
- Det er ikke en prangende stigning i antallet af elever, men det er trods alt en stigning. Vi er i hård konkurrence med andre uddannelser, og det er en kamp at sikre fødekæden til branchen, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.
Pæn stigning i Nordjylland
AMU Nordjylland vil i dette efterår have 23 elever på grundforløb 2. For et halvt år siden blev der optaget 21 elever, og sidste efterår var der 17 elever på holdet. Det er en ganske pæn stigning, som skyldes flere forhold, forklarer uddannelseschef Morten Dam Lund.
- Jeg kan ikke pege på en enkelt ting. Men det betyder noget, at det regionale arbejdsmarkedskontor har udpeget transport som et af tre fokusområder. Jobcentrene er også meget opmærksomme på, at det er her, folk skal flyttes hen for at få arbejde, siger han.
Der er taget mange initiativer for at få flere unge til at blive godschauffører. Job-i-transport kampagnen har opsøgt folkeskoler, efterskoler og andre uddannelsesinstitutioner for at fortælle om mulighederne som chauffør. Og ATL har taget initiativ til en lærerpladsgaranti.
- Opgørelsen fra TUR indikerer, at det går den rigtige vej. Men der er brug for mere. Jeg håber, at lærepladsgarantien og den nye praktikpladskoordinator vil få interessen for chaufføruddannelsen til at stige, siger Lars William Wesch.
Hos AMU Nordjylland tror Morten Dam Lund ikke, at man har nået toppen endnu. Det er realistisk at nå op på 25-30 elever på grundforløb 2 hvert halve år.
- Herudover har vi stigende aktivitet på EUV – erhvervsuddannelse for voksne over 25 år – samt AMU kurser, så lige nu overvejer vi at ansætte flere lærere og investere i nye lastbiler, så vi kan tage imod flere elever, siger Morten Dam Lund.
Kilde: ATL
Artiklen er en del af temaet Fremtidens Chauffør.