23948sdkhjf

Ny sag om tvangsarbejde mod Kurt Beier

Udenlandske chauffører skal have tysk mindsteløn, siger den tyske regering. Det har fået tysk LO til at anlægge en ny sag mod Kurt Beier og stille erstatningskrav

De filippinske chauffører, der arbejder for det danske vognmandsfirma, Kurt Beier Transport er blevet snydt for den lovpligtige tyske mindsteløn.

Det konkluderer den tyske landsorganisation, DGB, efter en udtalelse fra det tyske Arbejdsministerium, der fastslår, at udenlandske lastbilchauffører har ret til tysk mindsteløn, når de arbejder i Tyskland.

Det skriver Fagbladet 3F.

Meldingen kommer i et svar til DGB, der har bedt ministeriet om at forholde sig til den konkrete sag. De filippinske chauffører har kørt for Kurt Beiers datterselskab, HBT, med base i Ense ved Dortmund.

Det får samtidig den tyske landsorganisation, DGB, til at anlægge en ny sag mod Kurt Beier og det polske datterselskab HBT for menneskehandel og tvangsarbejde.

- Vi har bedt Arbejdsministeriet om en tolkning af loven om mindsteløn i denne særlige sag, og har nu fået svar. Da der er mistanke om åger, menneskehandel og tvangsarbejde, har vi anlagt sag, siger Stefan Körzell, medlem af DGB’s bestyrelse, til Fagbladet 3F.

Forbundet hæfter sig ved, at det ifølge ministeriet kan være skærpende for sager om menneskehandel og tvangsarbejde, hvis lønnen er lavere end to tredjedele af den lovpligtige mindsteløn.

Tysklands mindsteløn er på 8,84 euro i timen (65,99 kr.).

- Vores vurdering er, at chaufførerne mindst skal have omkring 2.300 euro (17.161 kr., red.) om måneden i løn, men de har kun fået omkring 1.000 euro, inklusive godtgørelse, siger Michael Wahl fra netværket Fair Mobilität under DGB.

Forbundet vil nu sende et konkret erstatningskrav til Kurt Beier Transport. Beløbet er dog ikke offentligt.

Kilde: Fagbladet 3F

Artiklen er en del af temaet Kurt Beier-sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.057