23948sdkhjf

Skatteyderne betaler: 200.000 kr. for hjælp til Beier-chauffører

143.800 kroner for indkvartering samt 80 kroner om dagen til hver af chaufførerne til mad og andre behov.

Det har Center mod Menneskehandel betalt i forbindelse med overnatning og forplejning af de 27 filippinske og srilankanske chauffører, som centeret har vurderet som ofre for menneskehandel i forbindelse med sagen i Padborg.

Det fremgår af en aktindsigt, som Fagbladet 3F har fået hos Center mod Menneskehandel.

Chaufførerne boede under kummerlige forhold i en slumlejr hos Kurt Beier Transport på virksomhedens adresse i Padborg tæt på grænsen mellem Danmark og Tyskland.

Center mod Menneskehandel har endnu ikke opgjort, hvor meget de filippinske og srilankanske chauffører samlet set har fået til at dække omkostninger til mad og øvrige fornødenheder. Ifølge Fagbladet 3F’s beregninger er det cirka 60.000 kroner.

- Center mod Menneskehandel bistår ofre for menneskehandel. Pengene kommer fra Satspuljen, siger Trine Ingemansen, leder af Center mod Menneskehandel.

Satspuljen betegner de penge, som Folketinget hvert år har reserveret til særlige tiltag på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet. Målet er at forbedre vilkårene for modtagere af overførselsindkomster og svage grupper i samfundet.

Fagbladet 3F afslørede 29. oktober, at der på skift har boet op til 200 udenlandske lastbilchauffører i lejren ved Padborg. Mange har boet i uhumske containere, som den danske vognmand ifølge Aabenraa Kommune ulovligt har brugt til beboelse.

Ifølge 3F Aabenraa har adskillige filippinske chauffører tjent cirka 15 kroner i timen for arbejdet for den store danske vognmandsvirksomhed.

Dagen efter afsløringen rykkede Syd- og Sønderjyllands Politi ud og ransagede lejren i Padborg. Efterfølgende afgav 26 udenlandske chauffører, der var til stede i lejren, forklaring til politiet.

Senere samme dag sikrede Center mod Menneskehandel, at de udenlandske chauffører kunne overnatte på et hemmeligt sted.

7. november 2018 konkluderede Center mod Menneskehandel, at chaufførerne var ofre for menneskehandel.

Direktøren for det sønderjyske vognmandsfirma, Karsten Beier, har tidligere indrømmet, at forholdene i lejren var ”utilstrækkelige”. Men han har også klart afvist, at Kurt Beier Transport har medvirket til menneskehandel.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker fortsat, om Kurt Beier Transport har overtrådt straffeloven.

Leder af Center mod Menneskehandel Trine Ingemansen oplyser, at den samlede regning for de 27 filippinske og srilankanske chauffører i sidste ende kan ende hos Kurt Beier Transport, hvis virksomheden bliver dømt i en eventuel sag ved retten.

Fagbladet 3F har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Karsten Beier, direktør for vognmandsfirmaet Kurt Beier Transport.

Kilde: Fagbladet 3F

Artiklen er en del af temaet Kurt Beier-sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078