23948sdkhjf

Container-firma kører nu på klimakompenseret brændstof

I slutningen af 2019 blev det for første gang herhjemme muligt for virksomheder at købe brændstof med CO2-kompensation. Bag det nye initiativ, der i første omgang er målrettet virksomheder, som ønsker at gøre noget aktivt ved deres CO2-aftryk, står energiselskabet DCC Energi, som også driver Shell stationerne i Danmark.

En af de første virksomheder, der har valgt at udnytte den nye mulighed, er MJT Container i Hadsten. Her har man valgt at udskifte almindelig diesel med naturgasbaseret og klimakompenseret GTL-brændstof.

- Vi er en miljøvirksomhed, som er startet med et klart mål om at gøre en forskel på det grønne område. Derfor giver det også god mening for os, at vi søger at begrænse luftforureningen og klimaaftrykket fra det brændstof, vi bruger til vores lastbiler og varevogne. Med skiftet til GTL-brændstof opnår vi begge dele, forklarer Søren Rye Andersen, direktør og ejer, MJT Container.

Udleder 38 pct. færre partikler
MJT Container betjener private og virksomheder i Silkeborg, Randers, Aarhus, Skanderborg og Favrskov med containere og rådgivning om miljørigtig affaldssortering. Og det er alt forbrug af almindelig diesel i virksomheden, som nu erstattes med CO2-kompenseret GTL-brændstof.

I tørre tal betyder det, at syv lastbiler og tre varevogne fremover kører på det renere brændstof, som udleder op til 38 pct. færre partikler sammenlignet med almindelig diesel. På den måde kan MJT Container også sænke luftforureningen fra køretøjerne til glæde for medarbejderne, der arbejder omkring lastbilerne og for kunderne og deres naboer. Det er DLG, som i samarbejde med DCC Energi står for at levere GTL til MJT Container.

- Det her er en måde for os som en lille virksomhed til at byde ind på miljø- og klimaagendaen. Så det er godt nyt, at vi nu nemt kan komme i gang. Vi får ganske meget opmærksomhed og interessante spørgsmål omkring vores nye tiltag, når vi taler med vores kunder om det, siger Søren Rye Andersen.

CO2-kreditterne, som DCC Energi anvender, bliver købt hos Shell, der sammen med udvalgte projektudviklere investerer i store certificerede skovbevarelses- og træplantningsprojekter. Projekterne findes i dag i Asien, Europa samt Nord- og Sydamerika og er certificeret under internationalt anerkendte standarder som VCS, Gold Standard og CCB Standards.

Alene i Indonesien og Peru genererer to projekter årligt verificerede CO2-kreditter svarende til udledningen af 10 millioner tons CO2. Til sammenligning udledte Danmark samlet 51,9 millioner tons i 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078