Vejdirektoratet efter kritik: Der skal være ordentlige forhold
En af de få erhvervsgrupper, der ikke kollektivt er sendt i stuearrest for at mindske smitte med den potentielt livsfarlige covid-19, er transportører af gods til de virksomheder og myndigheder, der også holder gang i hjulene.
Mange virksomheder har skåret ned på adgangsforholdene for chauffører, der leverer og henter varer.
Det betyder også, at de ikke alle steder kan komme på toilettet. Derfor er det vigtigt, der er åbent på landets 91 rastepladser langs motorvejen.
Øget fokus på rengøring
Netop på grund af risikoen for smittespredning har Vejdirektoratet også skruet op for rengøringen af toiletterne på de rastepladser, myndigheden selv har ansvar for, og indskærpet det over for samarbejdspartnere.
- Vi fører tilsyn med det og har øget tilsyn med det, siger seniorkonsulent i Vejdirektoratet Jens Pedersen til Transportmagasinet og tilføjer:
- Der skal være ordentlige forhold for dem, der kører på vejene.
Både den nuværende situation og en generel stigning i godstransport på vejene har øget efterspørgslen efter badefaciliteter. Det er dog ikke noget, Vejdirektoratet som sådan holder styr på.
- Badefaciliteter bliver benyttet mere og mere. Det er ikke noget, vi har på de ubemandede, og det er kun nogle steder på de bemandede, men vi har ikke overblik over hvor mange, siger seniorkonsulenten.
Afviser aflåste toiletter
Flere chauffører har fortalt om aflukkede toiletter på rastepladserne, men det afviser Vejdirektoratet skulle være tilfældet.
- Vores melding er, at der ikke er lukkede toiletter. Antallet kan være mindre pga. lukkede cafeteriaer, hvor der så kun er natåbent. Men som udgangspunkt er der ikke rastepladser med lukkede toiletter, siger Jens Pedersen, seniorkonsulent i Vejdirektoratet, til Transportmagasinet.
Han kommer samtidig med en appel til chaufførerne:
- Hvis nogen oplever aflåste toiletter, skal vi have et praj, så vi kan rette op på det. Det kan man gøre på vores hjemmeside.