23948sdkhjf

Storm indstiller togdriften og lukker broer fredag aften

Al togdrift uden for Nordjylland forventes indstillet fra fredag klokken 21 til lørdag middag. Også Storebæltsbroen forventer at lukke.

Blot få uger efter at stormen Malik rasede, er der nu en ny på vej.

Derfor forventer Banedanmark at indstille det meste af togtrafikken fra fredag aften klokken 21 til lørdag middag.

- Det gælder for hele Danmark med undtagelse af Nordjylland, oplyser områdechef i Banedanmarks trafikstyring Nicolai Smidt Sigsgaard.

I København vil der fortsat køre S-tog. Dog med reduceret drift.

- Vi tager stormvarsler som denne meget alvorligt, og af hensyn til sikkerheden lægger vi derfor nu op til at lukke ned for det meste af togtrafikken, mens stormen raser.

- Samtidig sørger vi for, at vores beredskab er klar og på plads her i weekenden til at kunne fjerne væltede træer på banen, siger Nicolai Smidt Sigsgaard i en pressemeddelelse.

DSB meddeler, at S-togene i København vil køre med nedsat drift og langsommere hastighed indtil lørdag klokken 10. Hovedlinjerne på S-banen vil fortsat tages i brug under stormen, lyder det fra DSB's pressetjeneste.

Der er tale om linje A, B, C og F.

Også Storebæltsbroen lukker
Fredag aften er der risiko for, at Storebæltsbroen lukker på grund af stormen i tidsrummet fra kl. 22.00 til kl. 24.00.

I denne periode varsler DMI en vindstyrke på over 25 m/s. Storebæltsbroen lukkes for al biltrafik ved vind af stormstyrke på 25 m/s af hensyn til trafikanternes sikkerhed.

Vinden vil ifølge DMIs prognoser igen overstige 25 m/s tidligt lørdag morgen i tidsrummet fra kl. 05.00 til kl. 07.00, hvor der igen vil være risiko for en lukning.

Sund & Bælt opfordrer derfor alle trafikanter, der skal over Storebæltsbroen i disse perioder, til at køre på andre tidspunkter.

Allerede fredag eftermiddag forventer DMI vindstyrker på over 15 m/s, stigende i aften- og nattetimerne. Når vinden kommer over 15 m/s, forbydes vindfølsomme køretøjer at passere Storebæltsbroen. Læs mere om vindfølsomme køretøjer her.

Hold øje med restriktioner
- Det kan være fornuftigt at holde sig for øje, om der kommer restriktioner på broer og færger i det syddanske. Selv om det ikke er noget DMI bestemmer, vurderer vi alligevel, at restriktionerne sagtens kan komme, siger Anja Bodholdt, vagthavende meteorolog ved DMI.

Da Malik rasede sidst i januar blev trafikken påvirket adskillige steder i landet. Men mens Malik varede næsten et døgn, ventes Noras færd hen over landet at vare seks timer.

Flere steder blev veje lukket på grund af væltede træer og afrevne grene som følge af Mali. Af samme årsag måtte flere togafgange indstilles.

Flere områder blev ramt af strømafbrydelser. Det gav især problemer med lyskryds og bomme ved togoverskæringer.

Desuden blev 23.000 kunder ifølge elselskabet N1 påvirket.

Fordi Malik for nylig har væltet de svageste træer, forventes det ikke, at Nora kommer til at lave samme indhug i de danske træer.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved DMI Anja Bodholdt til Ritzau.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125