23948sdkhjf

DTL: En domstol kan underkende Vejdirektoratets konklusioner

Vejdirektoratets advokat konkluderer, at rådighedsvagt til vintertjeneste ikke vil udgøre arbejdstid, men DTL tvivler

 Kontrakter på vintertjeneste på de statslige veje er nu sat i offentligt udbud af Vejdirektoratet på trods af, at der er uafklarede spørgsmål om køre/hviletidsregler og arbejdstidsreglerne.

Vejdirektoratets advokat konkluderer i et notat til udbuddet, , at det er ”ikke vores umiddelbare vurdering, at rådighedsvagt vil udgøre arbejdstid”.

Vognmandsforeningen DTL vurderer dog, at notatet kan blive underkendt af en domstol.

- Transportminister Trine Bramsen har tidligere udtalt, at der skal bruges noget tid på at afklare fortolkningen af arbejdstidsdirektivet, men der er åbenbart blevet arbejdet hurtigt. Måske for hurtigt. For spørgsmålet om arbejdstid er fortsat uafklaret, siger underdirektør i DTL, Ove Holm.

- Det er vigtigt for vognmændene at kende rammevilkårene, når man byder på en rute. Det har betydning for, hvor mange chauffører, vognmanden skal bruge, og dermed prisen. Det har også betydning for chaufførens køre/hviletidsstatus, hvis han skal fortsætte med anden tachografpligtig kørsel efter vintertjenesten, siger han.

Mulighed for at opsige kontrakten
Vejdirektoratet giver i det nye udbudsmateriale dog mulighed for at opsige kontrakten med fire måneders varsel til udgangen af april måned i et kalenderår, hvis  en dansk domstol afsiger endelig dom om, at rådighedstid udgør arbejdstid i henhold til gældende arbejdstidsregler – og hvis vognmanden kan dokumentere, at dette væsentligt ændrer grundlaget for tilbudsafgivelsen.

- Det er derfor ikke selve udbudsmaterialet, men i stedet usikkerheden om lovgivningen, der giver vognmændene hovedbrud, siger Ove Holm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109