Fakta om udbudet
Bestilling af materiale
Udbyder
Professionshøjskolen Absalon
Opdateringer
Udbuddet annulleres da ordregiver vurderer, at udbuddet ikke har medført et tilstrækkelig bredt konkurrencefelt.
Begrænset udbud af flytteydelser til Professionshøjskolen Absalon
Professionshøjskolen Absalon
Udbudsbekendtgørelse
Tjenesteydelser
Del I: Ordregivende myndighed
CVR-nummer: 30874323
Postadresse: Slagelsesvej 7
By: Sorø
NUTS-kode: DK022 Vest- og Sydsjælland
Postnummer: 4180
Land: Danmark
E-mail: kontakt@tohv.dk
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: https://phabsalon.dk/
Del II: Genstand
Begrænset udbud af flytteydelser til Professionshøjskolen Absalon
Udbuddet har til hensigt at etablere en rammeaftale med én leverandør vedr. flytning af kontorinventar, undervisningsinventar, bogsamlinger, biblioteksreoler, mm. i forbindelse med ibrugtagning af de nyopførte campusbyggerier i Slagelse og Kalundborg for Professionshøjskolen Absalon, samt sideløbende eller efterfølgende rømning/rydning af fraflyttede lokaliteter for løse effekter samt nedtaget væg-/lofthængte effekter (ekskl. nagelfaste effekter).
Professionshøjskolen Absalon
Udbuddet har til hensigt at etablere en rammeaftale med én leverandør vedr. flytning af kontorinventar, undervisningsinventar, bogsamlinger, biblioteksreoler, mm. i forbindelse med ibrugtagning af de nyopførte campusbyggerier i Slagelse og Kalundborg for Professionshøjskolen Absalon, samt sideløbende eller efterfølgende rømning/rydning af fraflyttede lokaliteter for løse effekter samt nedtaget væg-/lofthængte effekter (ekskl. nagelfaste effekter). Det inventar, der skal flyttes, som en del af de faste flytninger, fremgår af bilag 3 - flyttedata.
Nyt Campus Slagelse bliver på tidspunktet for nærværende udbud bygget ved Slagelse Station på Sdr. Stationsvej 30. Flytteopgaven til det nye campus rummer flyttegods fra 3 af ordregivers nuværende lokationer henholdsvis fra Slagelsevej 7 i Sorø, Slagelsevej 70 i Sorø (Ankerhus) samt Ingemannsvej 17 i Slagelse. Det nye Campus Slagelse er på ca. 13 000 m2 i 4 sammenhængende bygningsafsnit A-D i varierende bygningshøjde op til 4 etager.
Omfanget af flytteopgaven til Campus Slagelse rummer flytning af et omfang, der estimeres til 2 300 m3, dvs. 230 m3/dag.
Flytningen til Campus Slagelse skal foregå under påsken 26. marts – 6. april 2021. Flyttegods der skal til andre campusser, eller skal udsmides, sker i perioden 6. april – 20. april 2021. Nærmere om krav til flytte-opgaven fremgår af rammeaftalebilag A1 – oplysninger vedr. planlagte flytninger.
Campus Kalundborg bor p.t. i lejede pavilloner, som består af 2 længer i 2 etager på adressen J Hagemann-Petersens Allé 4 i Kalundborg. Campus Kalundborg skal flyttes til nybygget campus ved Rynkevangen beliggende ved den nye station Kalundborg Øst. Det nye byggeri er på ca. 4 850 m2.
Omfanget af flytteopgaven til Campus Kalundborg rummer flytning af et omfang, der estimeres til 485 m3.
Flytningen skal foregå i perioden juni-juli 2021.
Foruden de 2 faste flytninger, som ordregiver har identificeret og beskrevet i forbindelse med udbuddet, vil den kommende leverandør udføre øvrige flytteopgaver i aftalens løbetid. Disse flytteopgaver kan bestå af interne og eksterne flytninger af forskellige typer af inventar, nedpakningsopgaver mv.
Opgaven omfatter ikke transport af farligt gods (ADR).
Ordregiver kan yderligere forlænge aftalen i op til 2 x 12 måneder, med 12 måneder ad gangen.
Ordregiver vil vurdere følgende positivt i forbindelse med udvælgelsen:
A. At referencerne generelt angår og er sammenlignelige med den udbudte opgave og ydelse.
B. Ansøgers beskrivelse af erfaring med flytteydelser udført i et miljø, hvor der under arbejdets udførelse skal iagttages særlige hensyn til bygningens daglige brugere, fx ved offentlige ordregivere.
C. Ansøgers beskrivelse af erfaring med ledelse og koordinering i forbindelse med større flytteopgaver.
D. Ansøgers beskrivelse af erfaring med håndtering af flytteopgaver som i højere grad vedrører interne flyttebehov/opgaver ved en kunde, fx udført på rammeaftalelignende vilkår.
Blandt de konditionsmæssige ansøgere, der opfylder ovenstående egnetheds- og dokumentationskrav, udvælges på et objektivt og sagligt grundlag op til 5 ansøgere, som opfordres til at afgive tilbud, såfremt der modtages tilsvarende konditionsmæssige og egnede ansøgninger.
Såfremt der ikke modtages ovenstående antal konditionsmæssige og egnede ansøgninger, vil ordregiver udvælge de ansøgere der er konditionsmæssige og egnede, så længe ordregiver vurderer, at antallet af udvalgte ansøgere kan sikre en tilstrækkelig konkurrence om opgaven.
Udvælgelsen sker med udgangspunkt bedste egnethed i forhold til den konkrete opgave vurderet på baggrund af de adspurgte informationer vedr. teknisk og faglig formåen.
Der foretages en samlet vurdering af de oplyste referencer, hvorfor de enkelte referencer ikke nødvendigvis isoleret betragtet skal omfatte alle inventarområder eller volumenmæssig modsvare nærværende udbud.
Såfremt der oplyses flere referencer, vurderer ordregiver alene på de tre (3) nyeste referencer. Ved nyeste forstås uafsluttede referencer eller referencer med ophør nærmest tilbudsfristen. Hvis flere referencer er uafsluttede, vurderer ordregiver (hvor relevant) på referencerne med nyeste startdato.
Ordregiver kan yderligere forlænge aftalen i op til 2 x 12 måneder, med 12 måneder ad gangen.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Ansøgningen skal bestå af Det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD), hvor de efterspurgte informationer skal oplyses. ESPD'et er en egen-erklæring, der fungerer som foreløbigt bevis for, at ansøger, andre enheder eller sammenslutningen opfylder kriterierne med hensyn til udelukkelse, egnethed og udvælgelse.
Ansøger skal udfylde følgende i ESPD'ets del II: Oplysninger om den økonomiske aktør:
- Punkt A: Oplysninger om den økonomiske aktør
- Punkt B: Oplysninger om den økonomiske aktørs repræsentanter
- Punkt C: Oplysninger om udnyttelse af andre enheders kapacitet.
Ansøger skal udfylde følgende i ESPD'ets del III: Udelukkelsesgrunde, hvor ansøger skal bekræfte, at ansøger ikke er omfattet af de obligatoriske udelukkelsesgrunde i udbudslovens § 135, stk. 1-3 og § 136:
- Punkt A: Grunde vedr. straffedomme
- Punkt B: Grunde vedr. betaling af skatter og afgifter eller bidrag til sociale sikringsordninger
- Punkt C: Grunde, der vedrører insolvens, interessekonflikter eller forsømmelse i forbindelse med udøvelsen af erhvervet”.
Ansøger skal bekræfte, at denne ikke er omfattet af de obligatoriske udelukkelsesgrunde i udbudslovens § 135, stk. 1 - 3 og § 136. I modsat fald er ordregiver forpligtet til at udelukke ansøgeren, jf. dog udbudslovens § 135, stk. 4 og 5.
Ansøger skal yderligere bekræfte, at denne ikke er omfattet af følgende frivillige udelukkelsesgrunde, jf. udbudslovens § 137, stk. 1:
- Tilsidesættelse af visse forpligtelser, jf. nr. 1.
- Forhold vedr. insolvens/konkurs eller lign., jf. nr. 2.
- Alvorlige pligtforsømmelser, jf. nr. 3.
- Aftale med henblik på konkurrencefordrejning, jf. nr. 4.
- Mislighold af tidligere offentlig kontrakt, jf. nr. 5.
- Uretmæssig påvirkning af ordregivers beslutningsproces, jf. nr. 6.
- Ubetalt offentlig gæld under 100 000 DKK, jf. nr. 7. Ordregiver påser oplysningen som afgivet under punkt B.
Ordregiver forbeholder sig ret til at anmode ansøgere om at godtgøre, at samme juridiske enheds deltagelse i flere ansøgninger ikke medfører mulighed for gensidigt at påvirke indholdet af de forskellige tilbudsgiveres tilbud, herunder at der ikke følges en praksis, som kan true gennemsigtigheden og fordreje konkurrencen mellem de bydende. Såfremt dette ikke kan godtgøres, forbeholder ordregiver sig ret til at afvise sådanne ansøgere.
Ansøger skal oplyse "egenkapitalen" som ”Finansielt nøgletal" for hvert af de seneste to (2) afsluttede regnskabsår, hvilket oplyses under ”Beskrivelse”.
Egenkapitalen skal beregnes og oplyses efter metoden angivet i årsregnskabslovens § 25 (LBK nr. 838 af 8.8.2019).
Ansøger trykker på ”+” for at få mulighed for at udfylde flere nøgletal.
Ansøger skal oplyse ”soliditetsgraden” som ”Finansielt nøgletal” for de to (2) seneste afsluttede regnskaber ved tidspunktet for fremsendelse af ansøgning.
Egenkapitalen, som danner grundlag for beregningen, skal beregnes og oplyses efter metoden angivet i årsregnskabslovens § 25 (LBK nr. 838 af 8.8.2019).
- Det er et mindstekrav, at egenkapitalen er på mindst 1,5 mio. DKK for hvert af de seneste to (2) afsluttede regnskabsår
- Det er et mindstekrav, at soliditetsgraden er på mindst 15 % for de seneste to (2) afsluttede regnskabsår.
Ansøger skal anføre de op til tre (3) referencer, som tilbudsgiver finder mest sammenlignelige.
Såfremt der oplyses flere referencer, vurderer ordregiver alene på de tre (3) nyeste referencer. Ved nyeste forstås uafsluttede referencer eller referencer med ophør nærmest tilbudsfristen. Hvis flere referencer er uafsluttede, vurderer ordregiver (hvor relevant) på referencerne med nyeste startdato.
Ansøger trykker på ”+” for at få mulighed for at udfylde flere referencer.
Referencerne skal være udført inden for de seneste tre (3) år regnet fra datoen for ansøgningsfristens udløb.
Ordregiver vil se bort fra referencer der er afsluttet mere end tre (3) år før ansøgningsfristen.
For referencer med startdato der er ældre, men hvor der er afsluttet ydelser (delopgaver) indenfor de seneste tre (3) år, vil ordregiver alene vurdere på de ydelser (delopgaver), som ansøger har løst inden for de seneste tre (3) år regnet fra ansøgningsfristens udløb. Det er ansøgers ansvar at udspecificere indholdet af referencen, så det tydeligt fremgår, hvilke ydelser (delopgaver) det drejer sig om.
Referencerne skal indeholde følgende:
- Beskrivelse: Beskrivelse af opgaven/opgaverne med fokus på de elementer, som gør referencen sammenlignelig. Der kan desuden i beskrivelsen oplyses den/de periode(r), hvor opgaven har været udført (start- og slutdatoer).
- Beløb: Opgavens/opgavernes værdi i DKK, dvs. det beløb som kunden har betalt for at få udført opgaven/opgaverne. Hvor der er tale om løbende samarbejde oplyses værdien af opgaver, der er udført inden for de seneste tre (3) år.
- Dato: Dato for opstart (startdato) samt dato for færdiggørelsen (slutdato) af den seneste opgave, der er anført under ”Beskrivelse”. For referencer som endnu ikke er afsluttet efterlades feltet ”Slutdato” blankt/tomt.
- Modtagere: Kundenavn inkl. kontaktperson og telefonnummer på denne.
Ansøger har mulighed for at vedlægge supplement til besvarelsen, der ikke kan indeholdes i ESPD’et, f.eks. i form af billeder og illustrationer mv.
Ordregiver gør opmærksom på, at rammeaftalen indeholder en social/etisk klausul samt arbejdsklausul, jf. rammeaftalens punkt 8 CSR – sociale og miljømæssige forpligtelser.
Del IV: Procedure
Del VI: Supplerende oplysninger
Ordregiver forbeholder sig ret til at anmode ansøgere om at godtgøre, at samme juridiske enheds deltagelse i flere ansøgninger ikke medfører mulighed for gensidigt at påvirke indholdet af de forskellige tilbudsgiveres tilbud, herunder at der ikke følges en praksis, som kan true gennemsigtigheden og fordreje konkurrencen mellem de bydende. Såfremt dette ikke kan godtgøres, forbeholder ordregiver sig ret til at afvise sådanne ansøgere.
Ansøger/tilbudsgiver opfordres til at søge eventuelle uklarheder og usikkerheder afklaret ved at stille spørgsmål til udbuddet.
Ordregiver besvarer spørgsmål ved at uploade spørgsmål/svar-dokumentet under ”Udbudsdokumenter”.
Det er ansøgers/tilbudsgivers eget ansvar at holde sig ajour med materialet i udbudssystemet TrueTender.
I henhold til tidsplanen vil spørgsmål modtaget inden spørgefristen blive besvaret af ordregiver, hvorimod spørgsmål modtaget efter spørgefristens udløb, alene vil blive besvaret, såfremt spørgsmålets karakter ikke gør det uforholdsmæssigt byrdefuldt for ordregiver at besvare spørgsmålet inden svarfristen.
Spørgsmål modtaget senere end 7 dage inden henholdsvis ansøgningsfristen og tilbudsfristen vil som udgangspunkt ikke blive besvaret.
Tilbudsgiver, andre enheder og sammenslutninger, på ordregivers opfordring, fremlægge dokumentation i henhold til udbudslovens § § 144 og 152 for de oplysninger, som er afgivet i ESPD’et. Nedenfor beskrives det, hvorledes denne dokumentation skal fremlægges.
Hvis tilbudsgiver, sammenslutningens deltagere eller andre enheder er fra Danmark, fremlægges dokumentationen i form af en serviceattest fra Erhvervsstyrelsen. Serviceattesten skal indeholde oplysninger fra:
- Skifteretten v. Domstolsstyrelsen
- Skatteforvaltningen
- ATP
- Politiet (Kriminalregistret).
Bemærk, at der skal udfyldes og underskrives en ”samtykkeerklæring”, der skal uploades i forbindelse med bestillingen af serviceattesten.
Serviceattesten må maksimalt være seks (6) måneder gammel regnet fra fristen for fremsendelse af serviceattesten, som fastsat af ordregiver i opfordringsskrivelsen.
Hvis tilbudsgiver, en eller flere af deltagerne i sammenslutningen eller andre enheder ikke er fra Danmark, skal denne som udgangspunkt fremlægge de former for dokumentation, som fremgår af e-Certis. e-Certis er et online informationssystem, som skal benyttes til at finde frem til den rette dokumentation, der skal anvendes af EU-medlemslandene i forbindelse med udbud.
Såfremt disses lande ikke udsteder de relevante certifikater eller dokumenter, eller dækker disse ikke alle de relevante tilfælde, kan de erstattes af en erklæring under ed.
Anvendes edsaflæggelse ikke i det pågældende land, kan der i stedet anvendes en erklæring på tro og love.
Postadresse: Nævnenes Hus, Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Telefon: +45 72405600
Internetadresse: https://naevneneshus.dk/
I henhold til § 7, stk. 2 i lovbekendtgørelse nr. 593 af 2. juni 2016 om Klagenævnet for Udbud (i det følgende benævnt ”Lov om Klagenævnet for Udbud”), gælder følgende frister for indgivelse af klage:
Klage over udbud eller beslutninger omfattet af udbudslovens afsnit II eller III eller forsyningsvirksomhedsdirektivet, som ikke er omfattet af stk. 1, skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:
1) 20 kalenderdage fra dagen efter afsendelse af en underretning til de berørte ansøgere om, hvem der er blevet udvalgt, jf. udbudslovens § 171, stk. 2, når underretningen er ledsaget af en begrundelse for beslutningen.
2) 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.
3) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem er indgået, hvis underretningen har angivet en begrundelse for beslutningen.
4) 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere, jf. § 2, stk. 2, eller udbudslovens § 171, stk. 4.
5) 20 kalenderdage regnet fra dagen efter at ordregiveren har meddelt sin beslutning, jf. udbudslovens § 185, stk. 2, 2. pkt.
En klage over at ordregiveren i strid med udbudsloven eller forsyningsvirksomhedsdirektivet har indgået en kontrakt uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende, skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren i henhold til Lov om Klagenævnet for Udbud § 4 har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt, forudsat at bekendtgørelsen indeholder begrundelsen for ordregiverens beslutning om at tildele kontrakten uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende.
I henhold til Lov om Klagenævnet for Udbud § 6, stk. 4 skal klageren senest samtidig med, at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstill perioden, jf. lovens § 3, stk. 1. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i standstill perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lovens § 12, stk. 1.
Klagenævnet for Udbuds egen klagevejledning kan findes på: www.naevneneshus.dk
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: 2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000
Internetadresse: http://www.kfst.dk