23948sdkhjf

Danske naturforkæmpere deler ikke tysk Femern-bekymring

Naturfredningsforening finder ro i erfaringerne fra Storebælt og Øresund.
En tysk modstandsgruppe har indbragt Femern-forbindelsen for EU's retssystem.

Men Danmarks Naturfredningsforening deler ikke bekymringen hos kritikerne, som tæller flere tyske miljøorganisationer.

- Der er forskel på bekymringsniveauet hos os og hos de tyske organisationer, konstaterer direktør Michael Leth Jess over for Ritzau.

Han påpeger, at erfaringerne fra byggerierne på Storebælt og Øresund er gode.

- Vi har erfaring fra to andre faste forbindelser, vi har bygget i Danmark, og der har vi lært rigtig meget undervejs om, hvordan man håndterer miljøpåvirkninger. Når man kigger på dem i dag, kan vi i det store og hele kun se positive effekter, siger direktøren.

Han understreger, at organisationen overordnet set er skeptisk over for forbindelsen, men af andre årsager end tyskerne.

- Vi synes ikke, det er noget fedt projekt. Det er ikke et naturgenopretningsprojekt, og vi er voldsomt bekymret for, at man prioriterer biltrafikken på den her måde og bruger så mange samfundsmidler på det, påpeger han, inden han tilføjer:

- Men kigger vi isoleret på entreprenørarbejdets påvirkning af miljøet, så er vi ikke voldsomt bekymrede.

Michael Leth Jess understreger, at miljøvurderinger i denne type byggerier er meget komplekse, og han har ikke indsigt i, om der er særlige forhold, der gør sig gældende for Femern i forhold til Storebælt og Øresund.

Derfor synes han også, det er i orden, at tyskerne har bragt deres bekymring videre til retssystemet.

- Det er helt fint, at de forsøger at få sagen prøvet ved domstolene. Jeg går ud fra, at det er omsorgen for miljøet, der er drivkraften, og ikke omsorgen for paragrafferne, konstaterer direktøren.

Hos selskabet bag byggeriet, som efter planen skal begynde til næste år, tager man den tyske protest til efterretning.

- Vi har noteret aktionsforbundets synspunkter, som vi er bekendte med. Vi er ikke enige. Men vi respekterer naturligvis forbundets ret til at være utilfredse med projektet, skriver projektdirektør i Femern A/S, Claus Dynesen, i en mail til Ritzau.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095