SAS hjalp også Se og Hør
Det er ikke kun kreditkortoplysninger, som journalisterne på Se og Hør står anklaget for at have købt sig til på ulovlig vis; men også passagerlister fra SAS.
Den ene anonyme journalist påstår at have haft en fast kilde blandt flyvelederne i kontroltårnet i Københavns Lufthavn, mens den anden skulle have haft en central kilde i SAS. Begge kilder har adgang til flyenes passagerlister.
På den måde fik Se og Hør blandt andet udleveret flynummeret på det fly, der fløj prins Joachim og prinsesse Marie på deres bryllupsrejse til Canada.
Se og Hør købte på baggrund af informationen billet til samme fly og var det eneste danske medie, der var med på den kongelige bryllupsrejse.
SAS bekræfter ikke læk
Hos SAS oplyser pressechef Trine Kromann-Mikkelsen, at selskabets it-system ikke kan afsløre, hvis en ansat har snaget i personfølsomme oplysninger.
- Det er svært at gå på jagt efter noget, man ikke kan få færten af. Vi har ikke fået fremlagt konkret dokumentation på noget, der kunne spore os i en retning, siger hun til Ritzau.
- Men jeg kan ikke udelukke, at de kan have en kilde hos os.
Interne undersøgelser
Hos både Nets og Aller Media, der ejer Se og Hør, har man igangsat interne undersøgelser. Hvis SAS skal gøre det samme, kræver det konkrete oplysninger at gå efter.
- Så skal nogle kendte mennesker henvende sig til os med mistanker om konkrete sager. Vi har over 1000 daglige afgange, så uden spor ville vi fægte i blinde, siger Trine Kromann-Mikkelsen.
Hun oplyser, at man vil indskærpe over for medarbejdere, at personfølsomme oplysninger skal behandles fortroligt.
- Hvis der er nogen, der har en konkret viden om, at en medarbejder i SAS skulle have lækket personlige oplysninger, så vil vi meget gerne vide det, siger hun.
/ritzau/