ITD: Drop skatteregler om arbejds-udleje
SKAT's fortolkning af regler om såkaldt arbejds-udleje kan sætte gang i større udflagning og udflytning, frygter ITD.
En undersøgelse blandt ITD's medlemmer, viser at vognmændene er parate til:
* yderligere udflytning af danske lastbiler
* fakturering af kunderne gennem et udenlandsk selskab.
Skat af udenlandske arbejdstagere
Reglerne om arbejds-udleje er udviklet for at indkræve skat af udenlandske arbejdstagere, som opholder sig i Danmark i kortere eller længere, og som ikke er skattepligtige i Danmark. Der skal tilbageholdes 8 procent i AM-bidrag og 30 procent i A-skat af det vederlag, der udbetales til medarbejderne.
Denne regel har typisk gjaldt medarbejdere inden for byggebranchen; men nu har SKAT meldt ud, at reglerne også gælder for udenlandske lastbilchauffører, der kører igennem Danmark eller starter eller slutter en tur i Danmark. Men kun for den del af turen, der foregår på danske veje, og kun hvis turen er bestilt af en dansk vognmand.
KATASTROFE!
Udmeldingerne fra ITD's medlemmer er helt klare:
"En helt umulig administrativ opgave. Vi flytter transporterne til udenlandsk selskab."
"Hvis reglerne bliver effektueret, og jeg skal tilbageholde 38% af fakturabeløbet, så stopper forretningen af sig selv."
"Al administration vedr. eksportkørsel flyttes ud af DK!"
Udenlandske vognmænd vinder
- Normen i branchen er, at internationale chauffører kun beskattes i det land, hvor de er ansat, siger ITD's adm. direktør Jacob Chr. Nielsen.
- Med SKAT's udmelding er der lagt op til et bureaukratisk helvede, hvor fakturaer skal opsplittes, og hvor chaufføren vil ende med en dobbelt beskatning, som han selv skal forsøge at få modregnet i hjemlandet.
- Vinderne er de udenlandske vognmænd, som kan køre i Danmark uden at være omfattet af ekstra beskatning.