23948sdkhjf

Elsektoren skærer kraftigt i CO2-udledningen

El bliver grønnere, og udledningen af CO2 falder. Men beskatning af el bør tages op, mener Dansk Energi.
El bliver mere og mere grøn. En opgørelse fra Dansk Energi viser, at elsektoren har skåret, hvad der svarer til 2,5 millioner benzindrevne bilers CO2-udledning væk fra 2004 til 2012 - eller 6,3 millioner ton CO2.

Det svarer til lidt mere end den samlede danske personbilpark på 2,2 millioner personbiler, viser beregninger fra Dansk Energi.

Det er, fordi den danske produktion af el mere og mere udgøres af vindmøller, biomasse og solceller og sætter markante spor på den danske elproduktions CO2-udledning.

- Det er en god nyhed, der viser, at energisektoren tager det første massive skridt hen mod det fossilfri samfund, som er politisk ønsket, siger Lars Aagaard, direktør i Dansk Energi.

- Det understreger også, at vi med bedre samvittighed kan bruge el til mere, og der er god grund til at udskifte oliefyr med eldrevne varmepumper og også bruge elbiler frem for benzinbiler, siger direktøren.

Lars Aagaard er dog ikke helt tilfreds. For han påpeger, at privatkunders beskatning af almindelig el er tre gange hårdere beskattet end eksempelvis fyringsolie.

- Det giver slet ikke mening, når vi fortsætter med at øge andelen af vindkraft og biomasse frem mod 2020, siger han.

Siden 2004 er andelen af vindkraft af den danske elproduktion steget fra 19 til 30 procent. Andelen af biomasse er vokset fra 8 til 13 procent. Solceller udgør omtrent en procent af den danske elproduktion.

Samtidig har politikerne besluttet med energiaftalen fra 2012, at andelen af vindkraft skal udgøre 50 procent af elforbruget i 2020. Og det forventes endvidere, at biomasse vil udgøre op mod 20 procent af elforbruget i 2020, oplyser Dansk Energi.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.47