Individuelle løsninger til interne transport
For at opnå højere effektivitet på lageret efterspørger fødevarebranchen individuelle løsninger til intern transport. Der stilles også øgede krav til ergonomi og arbejdsmiljø.
- Branchen prioriterer løsninger, der sikrer bedst mulig tilbagebetaling på den lange bane, siger direktør Michael Walsted, der er fjerde generation i virksomheden.
- Flere ønsker en konstruktion, der er individuelt designet. Den skal bidrage til højere effektivitet og bedre arbejdsmiljø på det enkelte brugssted.
Som eksempel nævner han den elektronisk styrede ostevender, som firmaet netop har leveret til Arla Foods mejeri i Kvibille, Sverige.
- Stableren har to gaffelsæt, som løfter forme med 600-1000 kg ost af transportbåndet. Herefter roterer den ostene 180 grader og kører dem til oplagring.
Stableren er dimensioneret efter fabrikkens rum. Desuden er styringerne er placeret i en vandtæt boks, og ventilen er inddækket. Det giver optimal holdbarhed og hygiejne i rummet, der består 25 procent saltmættet luft.
Coop først
Coop Danmark var blandt de første herhjemme, der for alvor satsede på individuelle løsninger til intern transport.
Allerede i 1970erne købte Coop 1100 skræddersyede trucks hos Walsted. I 1995 skulle de første udskiftes, og virksomheden bestilte yderligere 500 trucks.
Coop fik gearet motorerne, så truckene kunne køre stærkere. Desuden blev ergonomien modificeret i samarbejde med Coops arbejdsmiljøorganisation.
Michael Walsted nævner også virksomheder som 3-Stjernet, Danish Crown og Tulip samt de tyske pølsefabrikker Heinrich Nölke og Stockmeyer.
- Det er virksomheder, der har prioriteret en skræddersyet løsning. Også DK-Foods, der ugentligt leverer toppings til over to millioner pizzaer, kører med Walsted-trucks.