23948sdkhjf

Vejtransporten bliver glemt

ITD's formand Mogens Therkelsen frygter, at landevejstransporten bliver glemt under det danske EU-formandsskab.
I en kronik i Jyllands-Posten den 18. januar 2012 opremser transportminister Henrik Dam Kristensen (S) regeringens prioriteter under det danske EU-formandskab. Kronikken glimrer ved ikke at indeholde mange projekter om vejtransport - og det har fået ITD's formand til at fare i blækhuset.

- Det er glædeligt, at ministeren fokuserer på Det transeuropæiske transportnet (TEN-T); men det er afgørende, at fokus ikke kun er på jernbaneprojekter og indre vandveje, skriver Mogens Therkelsen i et indlæg.

- 90 procent af al godstransport i Danmark foregår på vejene. Flaskehalse her betyder spildte penge og tid for samfundet. Derfor er det afgørende, at vigtige europæiske vejkorridorer får den opmærksomhed, de fortjener.

Modulvogntog

- Et oplagt bud på en stærk dansk mærkesag på transportområdet er modulvogntogene, fortsætter ITD-formanden.

- Transport-ministeren har ved tidligere lejligheder vist, at han har øje for modulvogntogene, og at de skal kunne komme til at køre i hele Europa. Den dagsorden håber vi, at Henrik Dam Kristensen vil holde sig for øje det næste halve år, særligt efter at en rapport fra Vejdirektoratet viser, at det danske forsøg med modulvogntog kører med fuld succes.

- Modulvogntog er stadig forbudt i flere EU-lande. Danmark skal udnytte den enestående chance, som formandskabet giver, til at arbejde for harmonisering af reglerne for modulvogntog og få dem tilladt i alle EU-lande.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093