23948sdkhjf

SF borer i arbejdstid

Beskæftigelsesministeren finder det svært at gennemføre EUs regler om begrænset arbejdstid for selvstændige.
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) har ligesom kolleger i andre EU-lande stadig ikke fundet ud af, hvordan gennemførelsen af arbejdstidsloftet for selvstændige chauffører kan gennemføres. Det fremgår af hendes omtale af sit svar tilbage i efteråret til transportkommissær Siim Kallas.

- I besvarelsen gjorde regeringen opmærksom på, at der er visse vanskeligheder i relation til implementering af direktivet, herunder håndhævelse af direktivet over for selvstændige chauffører, oplyser hun i et svar til Karsten Hønge (SF).

Svaret til EU-kommissionen blev fulgt op af et møde den 7. december 2010, hvor embedsmænd fra beskæftigelses- og trafikministerierne mødtes med kommissionen. Desuden er Transportministeriet i kontakt med andre medlemslande om direktivets gennemførelse, tilføjer beskæftigelsesministeren.

Karsten Hønges næste spørgsmål til Inger Støjberg er en anmodning om at se hendes brev til Siim Kallas. Hans spørgsmål er koordineret med EU-parlamentsmedlem Emilie Turunen (SF/Grønne), som forsøger at få svar fra EU-kommissionen om samme sag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094