23948sdkhjf

Obama vil sende amerikanere til Mars

Nasa har fået nyt ambitiøst projekt: Amerikanske astronauter skal til asteroide og til Mars.
Nasa har fået nyt ambitiøst projekt: Amerikanske astronauter skal til asteroide og til Mars.

USA's præsident, Barack Obama, lægger op til, at USA når frem til planeten Mars, efter at den sidste rumfærge er blevet sendt ud mod den internationale rumstation ISS.

- Jeg har givet Nasa en ambitiøs opgave. Tiden er inde til at bryde nye grænser i rumforskningen og sende en amerikaner til Mars. Jeg vil se det ske, siger Obama, som understreger, at en ny epoke er indledt efter affyringen af den sidste rumfærge fredag.

- USA vil først sende amerikanske astronauter til en asteroide og derefter til Mars, hedder det i en erklæring fra præsidenten.

Den fire mand store besætning på den sidste rumfærgerejse er kaptajnen, Chris Ferguson, piloten Doug Hurley og flyveingeniørerne Rex Walheim og Sandy Magnus.

Atlantis medbringer reservedele og forsyninger til rumstationen, der er i kredsløb om jorden.

Omkring en million mennesker var mødt op i Cape Canaveral ud for Orlando for at følge med i den historiske begivenhed, som sætter en foreløbig stopper for 30 års bemandet rumfart i USA.

Nasa sender sine rumfartøjer på pension, fordi de er for dyre at vedligeholde.

Når Atlantis efter planen er vendt tilbage til jorden 20. juli, vil amerikanerne ikke længere råde over rumfartøjer, der kan fragte mennesker i kredsløb om jorden. De må i stedet ty til at tage på stop med de russiske Sojus-fartøjer.

Omkring 3200 medarbejdere på rumfærgeprojektet er blevet sagt op i Florida.

- Vi er inde i en vanskelig overgangsperiode. Forandring er hårdt, siger direktøren på Kennedy Rumfartscenter, Bob Cabana.

/ritzau/AFP
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078