23948sdkhjf

Minister lover mindre gener ved vejarbejder

Der vil blive sat turbo på arbejdet med at koordinere de statslige og kommunale vejarbejder, lovede transportminister Hans Chr. Schmidt (V), da transportbranchen, stat, kommuner og industrien var til vejmøde tirsdag den 2. august.
Mødet handlede om det vejkaos, der generer trafikken i forbindelse med de mange vejarbejder rundt omkring i landet. Kaos'et skyldes manglende koordination af vejarbejderne.

- Ministeren vil inden længe indkalde til opfølgende møde i kredsen. Inden da er vejmyndighederne i stat og kommune blevet anmodet om at sætte sig sammen og forsøge at skabe rammen for et forbedret fremtidigt samarbejde, fortæller adm. direktør Erik Østergaard, DTL.

Koordination på tværs

- På mødet tirsdag kom vi vidt omkring de forskellige fokuspunkter blandt andet etablering af en tværgående koordination. Den kan forhindre, at al ting sker på samme tid eller i en uhensigtsmæssig rækkefølge.

- I dag findes der en frivillig indberetningsordning til Vejdirektoratet, som kommunerne kan benytte sig af. Kun 20 af landets 98 kommuner gør brug af ordningen.

Bedre informationer

Der blev også talt om emner som:

* at udvide informationsniveauet

* dag/nat problematikken med skiftehold kontra faste tidspunkter,

* mere dynamisk skiltning,

* eventuelle spærredage for vejarbejder ved høj trafikintensitet

* sanktioner, hvis arbejdet trækker ud eller afmærkes forkert.

Strategisk vejnet

- Vi fik også talt om "det strategiske vejnet", fortsætter Erik Østergaard.

- Det strategiske vejnet er det vejnet, hvor statsvejene og de kommunale veje er afhængige af hinanden. Det gælder for eksempel omfartsveje og ringforbindelser.

- Hvis man kunne koordinere og informere bedre om vejarbejder på disse strategiske knudepunkter, vil det være til stor gavn for trafikafviklingen, siger Erik Østergaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078