23948sdkhjf

Politikere siger farvel

Middelfartskredsen skal finde en S-kandidat til marts.
Middelfartskredsens socialdemokrater får et halvt år til at finde en ny folketingskandidat efter Poul Andersen, som ikke blev genvalgt ved folketingsvalget. Han har meddelt sin kredsbestyrelse, at han kun fortsætter som kandidat frem til det årlige repræsentantskabsmøde i marts.

- Jeg håber, at den ny kandidat bor i kredsen, for det giver de tætte tråde mellem lokalbefolkningen og manden/kvinden på tinge, siger Poul Andersen.

Han fik næsten 21 år i Folketinget med poster som blandt andet trafik- og forsvarsordfører og en periode som Hjemmeværnets civile chef.

- Jeg er på orlov fra TDC og vender tilbage, og så må jeg se hvad de tilbyder, siger den uddannede klejnsmed og telefonmontør velvidende, at hans færdigheder som telefonmontør i 1990 næppe rækker til nutidens teknik.

Kredsen kan blive sammentømret efter valgreformen i 2007

Hans kreds blev omdannet i 2007 ved valgreformen med storkredse, så Assens Kommune blev udskiftet med Nordvestfyn i den ny Middelfartskreds, der spænder fra Lillebælt til Odense Fjord. Den ny kreds får sin første lejlighed til at vælge sin helt egen kandidat.

- Jeg fik kredsen og er sådan set ikke valgt blandt medlemmerne. Derfor har det stor betydning for mig, at der kommer en proces, som samler hele kredsen omkring den fremtidige kandidat.

Min kredsformand Ib Skov Pedersen i alle de 21 år går også af ved samme lejlighed, så der er åbent for en proces om både en formand og kandidat, der kan samle hele kredsen på en ny måde, siger den afgående kandidat.

Mod betalingsring

Poul Andersen var blandt røsterne, der inden valgkampen tog afstand fra SF-idéen om en betalingsring:

- Jeg tror mange lønmodtagere, også i København og omegnskommuner, vil takke nej.

Poul Andersen var også blandt den halve snes medlemmer af den socialdemokratiske gruppe, der ligesom Svend Auken foretrak at beholde sin personlige sekretær frem for at gå ind i et stort kontorfællesskab med færre HK-sekretærer og flere akademiske sagsbehandlere.

I de senere år har han samarbejdet med genvalgte Lars Chr. Lilleholt fra Venstre om at promovere det lokale erhvervsliv og skaffe job til området.

Endelig brugte Poul Andersen en del tid med den vestfynske motorvej og toggangen. Det kunne han komme til igen under en orlovsperiode. Poul Andersen er nemlig 1. stedfortræder for de fem socialdemokratiske folketingsmedlemmer valgt på Fyn.

Hækkerup takker nej

En anden socialdemokratisk trafikveteran samt euro-nejsiger, Klaus Hækkerup, lader sig afløse som kandidat i Frederikssundkredsen.

- Jeg er 68 år, og jeg vidste, at det under alle omstændigheder var mit sidste valg, siger Klaus Hækkerup til Frederiksborg Amts Avis.

Klaus Hækkerup stod fadder til socialdemokratiske forslag om kørsels- og vejafgifter og har kæmpet for motorvej til Frederikssund og en ny forbindelse over Roskilde Fjord i Frederikssund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127