23948sdkhjf

Fokus på rammebetingelser

Hvad skal vi gøre for at få luftfragten til at blomstre op i Danmark, spørger formanden for luftfartsudvalget?
Luftfragten har sine egne behov og forudsætninger - og luftfragten har derfor også behov for, at politikerne sikrer de nødvendige rammebetingelser.

Det var en vigtig pointe i det indlæg, Henning Christophersen som formand for regeringens Luftfartsudvalg leverede ved luftfartskonferencen, arrangeret af Transport Økonomisk Forening.

- Mulighederne for at øge lufthavnes passagertrafik har sine begrænsninger, sagde Henning Christophersen.

- Vi må også se på de mulighederne, der ligger i at udvikle luftfragtsindustrien. Den kan tilføre ny trafik og optimere udnyttelse af de eksisterende ressourcer.

- Ser vi i dag rundt i Europa, er der en del lufthavne, der har fået øjnene op for dette og som har udviklet sig stærkt på luftfragtsområdet. Se bare på eksempelvis Amsterdam, Bruxelles, Luxembourg og flere andre. Spørgsmålet er: Hvordan ligger de danske lufthavne i dette billede?

- Hvis de danske lufthavne skal tiltrække mere luftfragt til landet, er det nødvendigt, at der fra politisk side bliver set grundigt på luftfragtsindustrien og dens rammebetingelser.

* Har vi den nødvendige infrastruktur?

* Har vi den optimale kobling til andre transportformer?

* Hvilke behov har luftfragten i det hele taget - behov, som vi skal kunne imødekomme for at industrien kan blomstre op?
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078