23948sdkhjf

Et halvt ton hash er beslaglagt i Norge

Hollandsk lastvognschauffør snuppet i Larvik med 560 kilo hash i lasten. Den er en rekordstor mængde i Norge.
Det norske toldvæsen har indtil videre i år beslaglagt 1,5 ton hash, hvilket er fire gange så meget som i hele 2010. For nylig fandt Norgeshistoriens største beslaglæggelse af hash sted i havnebyen Larvik.

Tolderne stod parat, da en udenlandsk indregistreret lastvogn ankom med færgen fra Hirtshals klokken 02 natten til søndag i forrige weekend. I lasten havde den hollandske lastbilchauffør 560 kilo hash, oplyser det norske toldvæsen onsdag.

- Det var på baggrund af chaufførens optræden og afvigelse i papirerne, at dette vogntog blev pillet ud til nærmere kontrol, siger kontorchef Audun Rønningen ved Tollvesenet i Larvik til den norske statsradiofoni, NRK.

Hollænderen, der er i 40'erne, er varetægtsfængslet for fire uger, hvoraf de to er i isolation. Hashen, han forsøgte at smugle ind i Norge, har ifølge toldvæsnet en gadeværdi på 75 millioner norske kroner.

I løbet af de første ni måneder af 2011 har det norske toldvæsen beslaglagt 830 kilo hash og marihuana. Med beslaglæggelserne i oktober er mængden fordoblet.

- Der er tale om en ny rekord. Vi har indtil videre beslaglagt 1500 kilo i år, og alene i oktober har vi taget næsten 800 kilo, siger told- og afgiftsdirektør Bjørn Røse.

I hele 2010 beslaglagde tolderne i Norge til sammenligning 363 kilo hash.

/ritzau/NTB
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079