23948sdkhjf

Skrappe krav til dæk i 2012

Fra og med den 1. november 2012 skal dæk miljømærkes med oplysning om rullemodstand, vejgreb i vådt føre og støjudvikling.
Den 1. november næste år indføres der nye skrappe krav til dæk. Der indføres en miljømærkning, som man kender fra for eksempel hårde hvidevarer, og den nye miljømærkning træder i kraft i alle EU-lande.

Kunden skal kunne se, hvad det er for et dæk, han eller hun står overfor. En række egenskaber skal fremgå tydeligt:

• rullemodstand, der kan spare på brændstoffet,

• vejgreb i vådt føre og

• støjudvikling, målt uden for bilen.

Det blev oplyst på sidste uges dækseminar, som blev holdt af Rådet for Større Dæksikkerhed på Teknologisk Institut i Taastrup.

Ifølge det foreløbige forslag til mærkning, skal dækket udstyres med en label; men der har været delte meninger, om det er en god idé.

Sfdelingsleder Jørgen Jørgensen, FDM, foretrækker en mærkning i selve dækket.

- Det slides ikke væk lige så hurtigt som en label.

Frank Hansen, teknisk chef hos Continental Danmark, gennemgik de forskellige mærkninger meget grundigt. Det samme gjorde Martin Hellung-Larsen, Trafikstyrelsen, som også kom ind på en eventuel opfølgning på markedet for at sikre, at reglerne overholdes.

Han foreslog at udgive et informationshæfte med mærkningsreglerne eller oprette en hjemmeside, hvor forbrugerne kan se, hvad de kan købe til den pågældende bil med de forskellige miljømærkninger.

- Det skal fremgå tydeligt på alle dæk, der står fremme i salgslokalet. På fakturaen skal det ligeledes fremgå klart og tydeligt, udtalte Martin Hellung-Larsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078