23948sdkhjf

Det er hamrende uretfærdigt!

Vognmand Thomas Petersen, Christiansfeld, fik både bøde og klip i kørekortet for at overhale en langsomt kørende lastbil på motorvejen ved Støvring.
- Jeg kan godt godkende en bøde, men ikke et klip i kørekortet. Det er så hamrende uretfærdigt!

Sådan siger en harmdirrende og frustreret sønderjysk vognmand, Thomas Petersen, som den 9. august blev stoppet af en motorcykelbetjent på motorvejen ved Støvring efter at have overhalet et tungtlastet vogntog, der kørte 60 km/t.

- Jeg havde været i Hirtshals om morgenen og kom kørende tom nedover. Ved den lange bakke ved Svenstrup og Støvring kom jeg hurtigt op bag ved en tungt lastet forvogn/kærre. Han tabte fart. Det kunne jeg hurtigt se, så jeg lagde an til hurtig overhaling.

- Der var ingen bag mig. Det var ved middagstid. Motorvejen var tom for biler. Jeg valgte at overhale i stedet for at bremse og geare ned med mine 580 hk. Det tog få sekunder, og så var jeg forbi - men en motorcykelbetjent havde set mig og stoppede mig.

Thomas Petersen føler sig meget uretfærdigt behandlet af systemet. Han kan godt godtage bøden, men ikke klippet i kørekortet.

- Jeg har kørt lastbil siden 1963 og haft selvstændig vognmandsforretning i 41 år. Jeg har aldrig gjort noget forkert. Jeg driver en 100 procent ren forretning. Jeg føler mig virkelig generet.

- Myndighederne vil blæse os et stykke. Vi er så forhadte. De kan ikke tåle at se en lastbil - hverken politi eller regering, lyder det fra den frustrerede vognmand.

Pænt brev

Thomas Petersen sendte et pænt brev til Nordjyllands Politi, hvor han forklarede omstændighederne.

- Jeg fik et meget kort svar tilbage - en blank afvisning. De var lige glade. Jeg synes, at jeg er SÅ uretfærdigt behandlet. Det er ikke bøden; men klippet i kørekortet for sådan en lille bagatel! Det er fuldstændig forrykt!

- Jeg føler mig så diskvalificeret og uretfærdigt behandlet, at jeg er lige ved at gå op i limningen. Hvis ikke de kan forstå min anmodning om formildende omstændigheder, synes jeg snart ikke, det er værd at køre lastbil mere.

- Hvor er reglerne henne? Ved Skærup er der nul overhaling. Det ved vi. Her kan man få et klip for overhaling; men jeg har set flere chauffører slippe med en påtale. Politiets håndtering af sagerne er så tilfældig, at det ikke er til at finde ud af.

- Jeg anede virkelig ikke, at man kunne få et klip i kørekortet ved Støvring. Jeg fatter ikke systemet. Som vognmænd holder vi Danmark i gang; men vi bliver fuldstændig diskvalificeret.

- Kunne de bare indføre spærretid. Det har vi jo, når vi kører med brede og lange læs. Så må vi ikke køre kl. 6-9 om morgenen og kl. 3-6 om aftenen.

- Når morgentrafikken er ovre, er der ingen problemer. Men alligevel er der forbud kl. 6 morgen til 8 aften. De vil have, at vi skal ligge bagefter en trailer, der kører 60 km/t. Det er dybt hamrende godnat.

- Og lige en lille påmindelse til mine medchauffører på vejene. Let dog foden fra speederen, når der er en lastbil, der overhaler. Så går det meget hurtigere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079