23948sdkhjf

El-bilers P-afgift op i Folketinget

Vil den ny regering gøre det lovligt for kommuner at nedsætte eller helt se bort fra p-afgiften for el-biler? spørger Enhedslisten.
Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) får via et folketingsspørgsmål (S226) fra Enhedslisten en opfordring til at omgøre den tidligere regerings nej til at give el-biler en fordel i konkurrencen om P-pladser. Svarfristen er en uge.

- Fritagelse for parkeringsafgift for el-biler er et af mange midler til at fremme brugen af disse og dermed fremme brugen og udviklingen af grøn teknologi til persontransport. Med regeringens kraftige satsning for et bedre klima er det bl.a. nødvendigt at fritage el-biler for parkeringsafgift, mener Henning Hyllested (EL).

29 kroner i timen

Den tidligere trafikminister, Hans Chr. Schmidt (V), udelukkede rabat på parkeringsafgifter til elbiler, da han besvarede et tilsvarende spørgsmål fra Per Clausen (EL) om Københavns Kommunes ønske om dispensation vedrørende p-afgifter.

- Parkeringsafgifter skal have et trafikalt sigte, og en elbil fylder lige så meget som en tilsvarende benzin- eller dieselbil, erklærede Hans Chr. Schmidt (S1917 og S1918).

Københavns Kommune havde ellers håbet på et andet svar fra trafikministeriet om gratis parkering til elbiler. Allerede 30. juni oplyste direktør Anders Møller, Københavns Kommunes "Center for Parkering", til Danmarks Radio, at kommunen afvikler gratismodellen.

Forlængelse af fritagelse

SRF-regeringens arbejdsprogram indeholder to punkter vedrørende elbiler, som dog ikke specifikt berører P-afgifter.

Først og fremmest vil regeringen gennemføre den treårige forlængelse af fritagelsen for registreringsafgift til 2015, som VK-regeringen negligerede trods et løfte herom for brint- og elbiler i lovprogrammet fra oktober 2010.

Dernæst agter den ny regering at fremlægge en strategi for fremme af energieffektive køretøjer såsom el-biler og hybrid plug-in.

Ladestandere til el-biler

Daværende klima- og energiminister Lykke Friis (V) fremlagde 24. juni et oplæg til udrulning af ladestandere til elbiler, som regeringen ville støtte med 25 millioner kroner, hvis partierne ellers kunne blive enige om den flerårige energiaftale, der stadig ikke er indgået.

Ifølge oplægget skulle der indgås en aftale med Kommunernes Landsforening og andre om, hvordan kommunerne kan understøtte opstilling af ladestandere. Her nævnte Lykke Friis gratis p-pladser trods hendes ministerkollegas afvisning af dette.

- Samtidig aftales, hvordan kommunerne kan spille en koordineret og aktiv rolle i udviklingen af projektansøgninger, herunder i forhold til at stille P-pladser til rådighed for operatørerne til ladestandere og medvirke til at identificere gode klyngeplaceringer, hed det i oplægget.

Frederiksberg kan få agurkegrønne ladestandere

Frederiksberg Kommune fastholder kravet om, at ladestandere skal indfarves i den særlige Frederiksberg-nuance RAL 6009, som Better Place ikke vil efterkomme. Et flertal i kommunalbestyrelsen har nedstemt et forslag fra SF at dispensere fra kravet, oplyser formanden for by- og miljøudvalget, den nyvalgte MF Jan E. Jørgensen (V). R stemte med flertallet, mens S og EL stemte blankt.

- Vi har fået henvendelser fra andre virksomheder (ChoosEV og Vikingegården), som sagde, at det ikke er et problem for dem at levere ladestandere i grøn. Så må vi se, om Better Place kommer på bedre tanker, siger Jan E. Jørgensen.

Fabrikanten af ladestandere er underordnet, da der er et standardiseringskrav om, at alle ladestandere skal kunne anvendes af alle el-biler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078