23948sdkhjf

Manden med meningerne

Per Mikkelsen har snart 25 års jubilæum og fylder 50 år. Det er anledning nok til at tage en snak om branchen, holdninger, Vestfyn Trækker, idræt og familie.
Per Mikkelsen lægger ikke selv skjul på det: Han kan ikke holde sin mund. Når han har en mening om tingene, så siger han det højt. Ind i mellem giver det ekstra arbejde, andre gange respekt og en gang i mellem også lidt bøvl. Men først og fremmest giver det Per Mikkelsen en tilfredsstillelse og en forvisning om, at han gør det, han mener, er det rigtige.

Når det handler om kvalitet og sikkerhed er direktøren for VBG i Danmark nemlig kompromisløs – i øvrigt også som privatmand. Her ligner han på alle måder den virksomhed han står i spidsen for.

- Jeg plejer at sige, at jeg har verdens bedste job. Jeg kan godt lide at være i en virksomhed, som ikke går på kompromis med noget, siger Per Mikkelsen.

Han er også den første til at råbe op, når nogen i familien under hundeluftning vover sig over græsbæltet på vej over efter et æble – det gør man bare ikke.

Og så er det også meget lettere, at operere i en hverdag og en virksomhed, når der ingen gråzoner er.

- Man er aldrig i tvivl, siger Per Mikkelsen.

Lærerig læretid

Per Mikkelsen er født og opvokset i en storfamilie og faderens vognmandfirma i Vestjylland. Både Per Mikkelsen og hans storbror og tvillingebror hjalp til i familievirksomheden både inden og efter de fik kørekort. Men de kom i lære udenfor transportbranchen. Faderen havde nemlig to lærepladser på hånden til tvillingerne: én som elektriker og én som mekaniker.

Per Mikkelsen blev elektriker, mens broren blev mekaniker ved Scania i Holstebro.

- Det har jeg aldrig fortrudt. Det har været lærerigt, at arbejde i et fag, hvor du skal analysere dig frem til en fejl, som man ikke kan se, men som man ved, er der. Det har hjulpet mig sidenhen, siger Per Mikkelsen.

Efter endt uddannelse var Per Mikkelsen i en periode tilbage i familievirksomheden som chauffør, hvorefter han valgte at læse videre i Aarhus for at blive klogere på økonomi og markedsføring.

Jubilæum og fødselsdag

Den unge vestjyde fik sit første job i VBG for snart 25 år siden. 2. juni har han jubilæum – i øvrigt få måneder før han fylder 50 år den 6. august - begge dage markeres senere ved en senere lejlighed i efteråret.

Kort efter at han tiltrådte i ordremodtagelsen ved VBG i Aarhus begyndte planerne om at samle VBG’s danske aktiviteter på hovedkvarteret i Hvidovre.

- Fra Aarhus argumenterede vi, at logistikken fra København var håbløs, og da vores direktør en dag skulle til Jylland og missede sin færge, kørte han over Fyn og faldt så at sige over noget erhvervsjord i Ejby – og det var meget passende midt i mellem de to afdelinger, konstaterer Per Mikkelsen.

VBG flyttede i 1988 til Ejby på Vestfyn og Per Mikkelsen gik siden fra jobbet som lagermedarbejder og fra at være salgschef (en overgang kun for sig selv) til at blive direktør for VBG i Danmark i 2008.

Åben for fremtiden

Lige så målrettet Per Mikkelsen kan være på jobbet, lige så åben er han for hvad fremtiden måtte bringe rent jobmæssigt.

- Jeg har ingen karriereplan. VBG er i konstant udvikling og der sker hele tiden nye ting. Desuden har jeg forskellige roller på tværs af koncernen og det er med til at give mit job internationalt indhold, siger Per Mikkelsen. Det kan synes som en floskel, men så længe jeg synes det er sjovt at gå på arbejde, så længe bliver jeg ved.

Det er ikke sjovt ment på den måde, at man skal grine hele dagen, men det skal være interessant, spændende og udfordrende at gå på arbejde. Livet er for kort til et dårligt arbejde.

- Og så har jeg jo ind i mellem svært ved at holde min mund, og det giver ind i mellem nogle spændende ekstra opgaver, siger Per Mikkelsen med et smil.

Mand med meninger

En mand med Mikkelsens meninger roder sig ind i mellem ind i noget arbejde - også privat. Kort tid efter at han var flyttet til Fyn blev han således involveret i det lokale halbyggeri.

- Jeg valgte at tage rollen som den, der tog diskussionen med politikerne. Det spil kunne jeg godt lide – og vi fik da de faciliteter vi skulle bruge til vores børn, siger Per Mikkelsen, der en overgang også sad i hallens bestyrelse.

Selv dyrker han også idræt – så meget som han kan – og ser også gerne sport i tv. Per Mikkelsen løber eller cykler ofte de ni kilometer på arbejde og roder sig også her ud i, at han da "sagtens kan" det ene eller andet eller ved at sige "at blive nummer to er ikke at vinde".

Så må man altså løbe maraton eller stille op i en triatlon, når man hedder Per Mikkelsen.

- Motion er en god måde at koble fra på, og så giver det noget energi, når man er i god form, siger Per Mikkelsen.

Familiemenneske

Ellers er han et familiemenneske – og hvordan kan man være andet, når man er vokset op i en søskendeflok på syv - som i øvrigt stadig gør brug af hans håndværker-færdigheder.

Per og hustruen Susanne har selv to børn – Alexander, der går på gymnasiet, og Anne, der læser i Aarhus.

Han har også en drøm om, at renovere gamle biler og han har allerede garagen til f.eks. en gammel Ford Mustang.

- Men jeg ved ikke, om det bliver til, siger han ærligt.

Foreløbig har han nemlig rodet sig ud i et andet projekt med at sætte familiens sommerhus i stand ved Limfjorden. Og når det nu ikke skal gøres halvt, men kvaliteten skal være i orden - ja, så går der nogle weekender med det.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078