23948sdkhjf

Hvad har I egentlig gang i?

Her er historien om Vestfyn Trækker - transportudstillingen, der startede som en lokal jubilæumsfest og har udviklet sig til en fuldvoksen transportmesse.
Der var ingen, der anede, hvad de havde gang i, da VBG i 2000 sammen med nogle kunder lavede en lille intern udstilling i forbindelse med et åbent hus på selskabets adresse i Ejby.

Fra år til år voksede arrangementet og i dag er Vestfyn Trækker en enestående udstilling af transportmateriel – i vigtighed kun overgået af transportmessen i Herning.

I fjor blev udstillingsarealet fordoblet og alligevel var alt udsolgt. Men til i år har VBG igen fundet nogle kvadratmeter frem og igen øget udstillerantallet med en snes.

Og selv om direktøren for VBG i Danmark, Per Mikkelsen, stort set hvert år har forsikret (ikke mindst sig selv), at nu blev Vestfyn Trækker ikke større, så er der så mange udstillere, der har banket på døren, at VBG-teamet gentagne gange har fundet et par ledige kvadratmeter. Således også i år.

Hvad med 2012 – har i da også mere plads?

- Der skete jo det sidste år, at vi havde en fotograf i luften til at tage billeder af messen ovenfra. Så – ja, vi har faktisk "fundet" flere kvadratmeter, hvis det skulle blive nødvendigt, siger Per Mikkelsen med et smil.

Men han er meget opmærksom på, at hans lille effektive VBG-organisation har sine begrænsninger.

- Der ligger rigtig mange interessetimer i det her, og det er noget vi laver ved siden af, at forretningen skal køre. Derfor er jeg afhængig af, at mine medarbejdere stadig synes, at det her er sjovt, siger Per Mikkelsen, der ikke vil vokse for enhver pris.

Udstilling med stort F

- Der er mange, der gerne vil udstille det ene eller det andet, som ikke har noget med transport at gøre. Eller lægge penge for at få lov til at stille et tivoli op. Eller flytte os til en central placering i Odense eller Fredericia.

- Det handler ikke om økonomi eller om at gøre det her til en byfest. Det skal være en fagudstilling og den skal hvile i sig selv rent økonomisk, siger Per Mikkelsen.

I år bliver der 110 stande – 26 flere end i fjor – og Per Mikkelsen konstaterer med tilfredshed, at der allerede er nogle, der har bestilt standplads til Vestfyn Trækker 2012.

Selv om udstillingen var tænkt hvert andet år er den ved at udvikle sig til en årlig tilbagevendende begivenhed..

- Men succesen forpligter. De fleste af udstillerne er vores kunder og samarbejdspartnere, og derfor forsætter vi det, der engang begyndte som en mindre kundeaktivitet, siger Per Mikkelsen.

Lidt mere plads

Der er lavet lidt justeringer på udstillingsarealet, og idrætsklubben GV Ejby står igen for en stor del af det praktiske arbejde.

- Deres indsats er fantastisk – selv om det er hårdt arbejde, har de altid et smil på læben. Der er endda nogen, der tager en uges ferie, for at lave et stykke arbejde for deres klub – det er enestående, roser Per Mikkelsen samarbejdspartnerne.

Et enkelt ønske har han til de kommende år.

- Jeg kunne godt tænke mig, at der blev penge til at befæste kørearealerne på det nye lånte område fra Strandmøllen. Det vil gøre det lettere for os og udstillerne at etablere udstillingen – ikke mindst, hvis det engang skulle blive en våd forsommer, siger Per Mikkelsen.

Men det bliver det selvfølgelig ikke den sidste weekend i maj. Der er bestilt godt udstillingsvejr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078