23948sdkhjf

Fremgangsrig godsterminal har pladsproblemer

Enhedslistens nye trafikordfører Henning Hyllested vil gå til den kommende transportminister for at få penge til en udvidelse af kombiterminalen i Padborg.
For nylig skete der en udbygning af de to jernbanegodsterminaler i Høje Tåstrup og Taulov. Længe tiltrængt, for det haster med at få godset væk fra vejene og omladt til tog og skibe.

Presset fra lastbilerne på vejnettet er så voldsomt, at dette i sig selv bruges som begrundelse for en vedvarende udbygning af især motorvejene - uden at tage hensyn til, at vejbyggeri er et bundløst kar, og uden at tage hensyn til, at klimaforandringerne gør en markant anden trans-portpolitik nødvendig.

Vigtigt med regionale terminaler

Det er derfor af stor betydning, at der opbygges regionale jernbanegodsterminaler, så ingen gods-kunder vil få mere end fx 50 km til nærmeste terminal.

Den lille godsterminal i Padborg er centralt placeret, både i forhold til det lokale erhvervsliv, og til Flensburg, men døjer med pladsproblemer.

Det er besynderligt, at fungerende transportminister Hans Chr. Schmidts nyligt nedsatte dansk-tyske transportkommission, ikke har taget Padborg-terminalens pladsproblemer alvorligt.

Nye arbejdspladser

Det er som om kommissionen kun interesserer sig for vognmændenes ve og vel. Ligeledes finder vi det kritisabelt, at den afgående VK-regering ikke har villet investere i en udvidelse af terminalen.

En udvidelse af Padborg-terminalen vil skabe nye arbejdspladser, først under anlægsarbejdet, og bagefter når de stigende godsomsætning giver arbejde til endnu flere ansatte på terminalen.

En styrkelse af de regionale jernbanegodsterminaler er - også - grøn jobskabelse, i Padborg endda for meget beskedne midler. Enhedslisten vil så snart en ny S-ledet regering er tiltrådt, bringe sagen frem for den nye transportminister, for at få penge til en udvidelse.

Med venlig hilsen

Henning Hyllested

Enhedslisten
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125