23948sdkhjf

Mærsk taber på containerfragten

Der er hård konkurrence på markedet for søfragt af containere. Mærsk venter nu underskud på området i 2011.
Rederigiganten A.P. Møller-Mærsk forventer nu, at 2011 bliver særdeles hård for koncernens containerområde, Maersk Line. Samlet peger pilen nu på et underskud på dette område som en konsekvens af lavere rater på især Asien-Europa ruten.

Af koncernens regnskab for 3. kvartal fremgår det, at det endnu en gang er Maersk Oil, der må hive overskuddet i hus for den samlede koncern.

- Der er usikkerhed knyttet til forventningerne til 2011, ikke mindst på grund af udviklingen i verdensøkonomien, olieprisen og de globale handelsvilkår, skriver koncernen i regnskabet.

Maersk Line tabte alene i 3. kvartal 1583 millioner kroner. Det var ikke fordi, kunderne holdt sig væk. Selskabet omsatte i kvartalet for 38.119 millioner kroner - men konkurrencen betyder, at det er svært at tjene penge.

For hele koncernen, der blandt andet omfatter olie- og gasaktiviteterne, supermarked og containerfragt, ventes et nettooverskud i år på mellem 16,7 og 18,9 milliarder kroner.

- Vi er på vej mod et rimeligt tilfredsstillende resultat for 2011, især når man tager de meget lave rater i containershipping i betragtning, siger koncernchef Nils Smedegaard Andersen i en kommentar til regnskabet.

- Gruppens øvrige kerneforretninger leverer god fremgang, og vi har tillid til vores strategi og investeringsplaner, siger han.

Aktien i A.P. Møller-Mærsk er siden halvåret faldet med 20,7 procent. Siden nytår har aktionærerne noteret sig et fald 32,6 procent til en pris på 35.320 kroner pr. aktie.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064