23948sdkhjf

FN indvier antipirat center i Kenya

De Forenede Nationers maritime agentur IMO har indviet det første af i alt tre antipirat informationscentre, der skal hjælpe med at bekæmpe den voksende plage af piratangreb i det Indiske Ocean og i Adenbugten.
Det første center er åbnet i den kenyanske havneby Mombasa som led i den såkaldte Djibouti-aftale fra 2009 om bekæmpelse af sørøveri og væbnet røveri mod skibe i den vestlige del af det Indiske Ocean og i Adenbugten.

Ifølge aftalen skal der oprettes tre informationscentre. Udover Mombasa er det i Dar es Salaam i Tanzania og Sana'a i Yemen. Endelig skal der oprettes et uddannelsescenter for anti-pirat styrker i Djibouti. Samtidig opfordres staterne i regionen til at foretage de nødvendige ændringer i deres lovgivning for at lette arrestation og retsforfølgelse af pirater.

Centrene skal indsamle og udveksle oplysninger om piraterne. De skal være i stand til at modtage og reagere på indberetninger og anmodninger om oplysninger eller bistand. Centrene skal blandt andet give informationer til EU-flådestyrken (EUNAVFOR).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079