23948sdkhjf

Transportminister i aktion mod piloters træthed

Efter et møde i Folketingets Trafikudvalg vil transportminister Hans Christian Schmidt (V) have EU-Kommissionen til at gribe ind i sagen om piloters træthed.
- Spørgsmålet om trætte piloter er en problemstilling, som jeg tager meget alvorligt, da der aldrig skal herske tvivl om, at det skal være sikkert at flyve - ikke bare inden for Danmark, men i EU og globalt, siger transportministeren..

- Jeg vil tage kontakt til EU-Kommissionen, og hvis de ikke går ind i sagen, agter jeg at tage sagen op under Danmarks EU-formandskab i 2012.

- Jeg vil sikre, at vi nationalt har fokus på sagen, og Trafikstyrelsen har derfor iværksat en konkret 5-punktsplan, så problemet håndteres:

Planen

1. Trafikstyrelsen vil udarbejde en handlingsplan for, hvordan luftfartsselskaberne bedst håndterer piloters og kabinebesætningsmedlemmers træthed.

2. Trafikstyrelsen vil i samarbejde med branchen undersøge, hvordan indberetningssystemet kan raffineres, så vi kan være sikre på, at alle relevante data om træthed kommer med.

3. Trafikstyrelsen vil fremover have større fokus på flyve- og hviletidsområdet, når styrelsen fører tilsyn med selskaberne og flyene.

4. Trafikstyrelsen vil drøfte med pilotforeningen DALPA og den faglige organisation for kabinebesætningsmedlemmer CAU, hvordan man kan sikre, at piloter og kabinebesætningsmedlemmer melder fra, når de ikke er "fit for flight".

5. Trafikstyrelsen vil nedsætte en arbejdsgruppe, der ser nærmere på flyve- og hviletidsreglerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063