23948sdkhjf

Leasingsvindlere får lange fængselsstraffe

Tre mænd fra hovedstadsområdet er idømt fængselsstraf på op til tre år for svindel for 8,5 millioner kroner.
Tre midaldrende forretningsmænd blev torsdag ved Retten i Glostrup idømt fængselsstraffe på tre, to og halvandet år for at have snydt leasingselskaber og deres kunder for omkring 8,5 millioner kroner.

Svindlen stod på i flere år og gik ud over 19 leasingselskaber og 15 kunder over hele landet, blandt andet skoler, organisationer og hospitaler. Det gik blandt andet ud over Frederiksberg Hospital, der blev snydt i hele fem tilfælde.

- Retten lagde vægt på, at de var fælles om det, som de kalder "deres forretningskoncept", men som dækker over svindel og bedrag, siger anklager Bertil Håkonsson, Københavns Vestegns Politi.

- De har fået folks underskrifter på kontrakter om leje af udstyr, som de vidste, at de ikke ville levere, siger han.

Mændene etablerede et firma og slog sig op som mellemleverandører. Det lykkedes dem at lave en stribe aftaler mellem leasingselskaberne og deres kunder om at leje udstyr som stregkodelæsere eller kopimaskiner. Men aftalerne var fup.

Enten blev varerne ikke leveret, eller også blev betingelserne ændret fra det oprindeligt aftalte.

For eksempel bildte de kunderne ind, at de kunne få udstyr gratis i en periode mod en underskrift på en kontrakt af hensyn til forsikringen. Da underskriften stod på papiret, viste det sig imidlertid at være en bindende underskrift på en leasingaftale.

Det lykkedes svindlertrioen at få udbetalt 8,5 millioner kroner, som mændene, der er 49, 50 og 52 år, brugte på dyre biler og en ekstravagant livsstil.

Ud over dette beløb er de dømt for at prøve at fuppe sig til yderligere syv millioner kroner.

Mellemhandlerne blev meldt til politiet i 2008. Efter en omfattende efterforskning kunne Københavns Vestegns Politi i 2009 anholde de tre mænd, der siden blev tiltalt for ikke mindre end 25 tilfælde af svindel.

Den 49-årige, der to gange tidligere er dømt for tilsvarende kriminalitet, og som i retten tilstod en stor del af svindlen, fik tre års fængsel og modtog dommen.

Den 52-årige, der fik to års fængsel, og den 50-årige, der slap med halvandet år, overvejer begge overvejer, om de vil anke.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094