23948sdkhjf

Mærsk investerer for 62.000.000.000 i år

Selvom verden er usikker vil A.P. Møller-Mærsk investere 62,2 milliarder kroner i 2011.
De mange milliarder skal bruges til nye containerskibe, nye dybtvandsboreskibe, havneterminaler og i olieefterforskning i 2011.

Skibsrederne på Esplanaden ryster med andre ord ikke på hånden, selv om den globale økonomi ryster og truer væksten på grund af blandt andet gældsproblemer i USA og Europa.

Tværtimod gælder om at have is i maven, fastslår topchefen Nils Smedegaard Andersen.

Vigtigt at investere i dårlige tider

- Verden vil være et nervøst sted at være de næste år, konstaterer Nils Smedegaard Andersen:

- Derfor er det vigtigt at have is i maven og investere i den fremtid, hvor vores services er nødvendige for, at kunderne kan drive handel og verden kan vokse.

De store milliardinvesteringer, som A.P. Møller-Mærsk har kastet sig ud i vil betale sig på sigt, mener topchefen.

- Det er meget vigtigt for en gruppe som os, der har stærk balance og et stærkt forretningsgrundlag, at vi kan investere, når markederne er dårlige, siger Nils Smedegaard Andersen i en elektronisk pressemeddelelse.

- Vi kan investere i de skibe, som vi mener, at der er brug for om to-tre år, fordi vi kan låne pengene i banken, eller fordi vi har pengene selv, fastslår Mærsk-chefen.

Vil styrke konkurrencen

A.P. Møller-Mærsk investerer for at styrke sin konkurrencedygtighed indenfor især skibsfart, olie og havne:

17,6 milliarder er investeret i olieforretningen Maersk Oli, knap 20 milliarder i 20 nye supercotainerskibe til Maersk Line, knap 20 milliarder i fire dybvands-boreskibe og to borerigge til Maersk Drilling.

Endelig har A.P. Møller-Mærsk investeret 5,2 milliarder kroner i APM Terminals overtagelse af havneterminaler i Peru, Georgien og Liberia.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079