23948sdkhjf

Posten kører mere miljørigtigt i Aalborg

Som led Aalborgs miljøprojekt "Archimedes" bruger 50 postbiler i Aalborg den nyeste diesel fra Q8, der har op til 20 procent bio-indhold.
Mens ejere af dieselbiler og lastvogne landet over er ved at vænne sig til, at diesel nu indeholder 7 procent bio-indhold, er Postens køretøjer i Aalborg allerede nået en generation videre.

Som led i Aalborg Kommunes miljø-projekt "Archimedes" til bæredygtig trafikafvikling kører Posten her med op til 20 procent indhold af biostof i dieselolien.

50 postbiler i Aalborg drives af såkaldt 2. generations biodiesel, som er fremstillet af slagteriaffald.

Den "normale" diesel med 7 procents bioindhold, har sin bio-andel fra rapsolie.

Vil være med helt fremme

- Vi vil gerne vise, at et internationalt olieselskab godt kan være miljørigtig og støtte grønne energi-initiativer, fortæller salgschef Svend Larsen fra Q8.

- Derfor var vi straks med på ideen, da vi blev opfordret til at deltage i Aalborgs "Archimedes"-projekt.

- Vi synes, det er spændende at kunne indsamle praktiske erfaringer med brændstof, der indeholder langt større mængder bio-stof end det, vi ser til dagligt. Det stiller udfordringer til både motorer og os, der skal kunne levere biodieselen.

Biodiesel er følsom

Svend Larsen forklarer samtidig, at biodiesel kan være følsom ved lave temperaturer. Derfor indeholder den aalborgensiske biodiesel op til 20 procent. biokomponent om sommeren, mens bio-andelen i vinterhalvåret skrues ned til 10 procent. I overgangsperioden forår og efterår er den på 12 procent.

Q8 har indrettet en specielt bio-diesel-påhyndlingsanlæg til formålet i forbindelse med Aalborg Postterminal.

20 projekter i Archimedes

De biodiesel-drevne postbiler er blot ét af 20 projekter til bæredygtig trafikudvikling, som Aalborg Kommune gennemfører i disse år. Projekt er støttet af EU og er opkaldt efter den græske matematiker Archimedes.

Aalborg samarbejder i øvrigt med fem andre byer i EU om Archimedes, der indgår i EUs Civitas Plus-program, hvis overordnede formål er at nedbringe transportens energiforbrug og forurening.

Både Aalborg Kommune og Nordjyllands Trafikselskab er involveret i ARCHIMEDES projekterne. Det samme er en række partnere som f.eks. Post Danmark og Q8.

Archimedes-projekterne blev indledt i efteråret 2009 og skal køre frem til 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08