23948sdkhjf

Bornholms nye færge er gået i stykker

De næste to uger er den nye hurtigfærge til Bornholm ude af drift som følge af motorproblemer.
De næste to uger er den nye hurtigfærge til Bornholm ude af drift som følge af motorproblemer.

Den nye hurtigfærge mellem Ystad til Bornholm er ude af drift efter blot til en halv uge på ruten. Det er tekniske problemer med motorerne, der tvinger selskabet til at tage den nye katamaranfærge Leonora Christina ud af drift.

Selskabet skriver i en pressemeddelelse, at indkøringsfasen har budt på "større udfordringer med motorerne end forventet" og hurtigfærgen Villum Clausen overtager ruten.

- For at løse situationen på den bedst mulige måde har vi valgt at flytte alle tænkelige ressourcer til vores rute mellem Rønne og Ystad, og alle vil blive sejlet over i løbet af dagen og aftenen, forklarer John Steen-Mikkelsen, administrerende direktør hos Færgen.

Ud over at Villum Clausen overtager Leonora Christinas afgange, sættes færgen Povl Anker samtidig ind på to ekstra afgange i løbet af lørdagen. Rederiet kan på den måde tilbyde flest mulige afgange på Rønne-Ystad ruten, oplyser Færgen.

Problemerne kommer på det værst tænkelige tidspunkt, da sommermånederne traditionelt skaber travlhed med turister, der besøger solskinsøen i Østersøen.

Beslutningen om at tage færgen ud af drift skyldes, at de seneste dages test har vist nye tekniske fejl med motorerne fra tysk MAN.

For at undgå, at problemerne udvikler sig, er MAN nødt til at udbedre fejlene så tidligt som muligt, hedder det i pressemeddelelsen.

Det forventes, at færgen kan sejle igen om cirka 15 dage.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078