23948sdkhjf

Trafikkaos ved vejarbejder skal minimeres.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) har indbudt branchen til møde om problemerne med at koordinere de mange vejarbejder.
Mødet finder sted tirsdag den 2. august 2011, hvor transportorganisationer, asfaltbranchen, kommunerne og Vejdirektoratet er indbudt.

- Det er vigtigt, at vejarbejder planlægges og samordnes mellem de involverede parter, så det giver mindst mulig besvær for trafikanterne, siger transportministeren.

- I de kommende år vil der fortsat være stor aktivitet på anlægs- og vedligeholdelsesområdet. Derfor er det vigtigt at have fokus på området.

Dårligt samarbejde og koordination

Ministerens indbydelse kommer efter stigende fokus på koordinationen af det hav af vejarbejder, der er i gang landet over. Blandt andre DTL har fremhævet behovet for større effektivitet.

- Samarbejdet om vejarbejder mellem stat, kommuner og andre myndigheder halter. Derfor har koordineringen af store anlægsprojekter ofte været elendig, siger siger DTLs adm. direktør Erik Østergaard.

- Det har medført store trafikale problemer. Flere veje i samme område bliver ofte spærret samtidig. Desuden oplever vi dag efter dag, at der ikke bliver arbejdet på igangværende vejarbejder.

- Vejarbejde må ikke i unødvendigt omgang gå ud over trafikafviklingen, siger Erik Østergaard.

Transportministeren nævner i sit brev, at mødedeltagerne også bør drøfte, hvordan man sikrer, at de gældende hastighedsgrænser ved vejarbejde bedst muligt afspejler de trafikale og arbejdsmæssige forhold.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094