23948sdkhjf

F16-fly kunne ikke vække fuld kaptajn

Norsk kaptajn er anholdt om bord på sit skib i nordjysk farvand og mistænkes for at sejle i påvirket tilstand.
En norsk kaptajn er torsdag eftermiddag anholdt på broen på sit skib efter mistanke om, at han var påvirket og havde sovet på sin vagt ved roret.

Det skriver nordjyske.dk.

Det var Søværnets Operative Kommando (SOK), der via sin overvågning fattede mistanke til skibet, der befandt sig i nordjysk farvand, fordi det fulgte en fastlagt kurs for længe.

Samtidig lykkedes det ikke for SOK at komme i kontakt med skibet heller ikke efter overflyvninger med helikopter og sågar et F16 jagerfly.

- Formentlig har kaptajnen sovet på sin vagt på broen. Det er en rimelig alvorlig forseelse, siger Per Holst fra Nordjyllands Politi til nordjyske.dk.

Da det endelig lykkedes for de danske myndigheder at komme om bord på skibet, blev kaptajnen bedt om at puste i alkometret.

Målingen viste, at den norske kaptajn havde en promille på mere end 2,0, og han skal nu afgive blodprøve for at fastslå den endelige promille, oplyser Per Holst.

Det udenlandsk indregistrerede skib ligger nu for anker ud for Hals Barre, mens en forhandling med SOK skal afgøre, om den i øvrigt helt ædru besætning sammen med en lods må sejle skibet til bestemmelsesstedet, Aalborg Havn.

Nordjyllands Politi har endnu ingen oplysninger om skibets størrelse, type eller hvilket land, skibet er indregistreret i.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078