23948sdkhjf

Google nu med trafikinfo

Google Maps er nu klar med trafikinfo på de danske motorveje og større veje i København.
Løbende trafikinformationer på mobilen - gratis! Det er en tjeneste, som mange i Danmark vil synes godt om. Det er i hvert fald det, som Google nu kan tilbyde danskerne i tjenesterne Google Maps, Google Maps Mobile og Google Maps Navigation (beta).

Tjenesten har kørt i nogen tid i de store lande som England, Frankrig og Tyskland. Nu er en række mindre lande kommet til, således at der må siges at være fuld Europa-dækning.

Chauffører og bilister med Android-mobiltelefoner, iOS og mobile browsere vil kunne slå trafik-info vinduet til.

Anonyme signaler

Googles trafik-info baserer sig på signaler fra de mange Android mobiltelefoner med lokaliseringstjenesten slået til. Mobiltelefonerne sender anonymiserede oplysninger til Googles servere, som kan aflæse mobiltelefonernes hastighed. Hastigheden fortæller noget om trafiktætheden, mener man hos Google - og den kan så aflæses på Google Maps i form af grønne, gule eller røde veje.

Ifølge hjemmesiden www.gadgetzonen.dk har Google - samtidig med lanceringen i Europa - i al stilhed har fjernet tjenesten i USA, hvor den ellers har kørt siden 2007.

Google forklarer selv, at tjenesten var for unøjagtig, men ikke hvorfor eller hvordan. Brugere i andre lande end USA rapporterer, at tjenesten virker fint.

Cyklister er med

En klar svaghed ved tjenesten er, at Googles servere ikke kun modtager signaler fra bilejere; men også gående, cyklister, buspassagerer mm.

I en storby som København, hvor der er mange andre mobilbrugere end bilister, vil oplysningerne blive temmelig “mudrede", mener Gadgetzonen. En gågade vil for Google komme til at ligne en stor, konstant trafikprop!
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.174