23948sdkhjf

Københavns Lufthavn sætter rekord i juli

Danskerne flygtede fra den danske sommer og søgte sydpå til solen. Og faktum er, at juli i år blev den travleste nogensinde i Københavns Lufthavns 86-årige historie.
- Den våde danske sommer har helt sikkert været med til at drive passagertallet i vejret, siger Carsten Nørland, salgs- og markedsdirektør i Københavns Lufthavn, og fortsætter:

- Både den internationale rutetrafik og chartertrafikken er steget, mens indenrigstrafikken vanen tro står ret stille i sommerperioden. Det understreger meget godt, at danskerne på det nærmeste er flygtet ned i varmen, siger han.

Samlet gik 2.283.586 passagerer gennem lufthavnen. Og antallet af passagerer ligger tre procent - eller 66.000 - over juli sidste år, oplyser lufthavnen. I årets syv første måneder er passagerantallet steget med otte procent i forhold til perioden sidste år.

Og en opgørelse over, hvor stigningen kommer fra, taler da også sit tydelige sprog. Antallet af chartergæster steg med ni procent i juli i forhold til sidste år.

Og antallet af internationale passagerer steg med 4,2 procent, mens både indenrigstrafikken og antallet af transferpassagerer faldt med 9,3 procent.

London er fortsat der, hvor flest flyver til, fulgt af Oslo, mens Stockholm i denne måned må se sig henvist til femtepladsen efter Paris og Amsterdam.

Næsten 13,1 millioner passagerer er gået gennem lufthavnen i årets første syv måneder.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11