23948sdkhjf

Vil ikke forhøje dieselafgift

EU-kommissionen vil harmonisere brændstofafgifterne. Det kan komme til at betyde, at forskellen i prisen mellem diesel og benzin vil blive udjævnet. Danmark siger klart fra.
Danmarks lavere afgift på diesel end på benzin skal bevares. Det får EU ikke til at lave om på.

Det slår skatteminister Peter Christen7sen (V) fast i en kommentar til EU-kommissionens forslag om ændringer i det såkaldte energibeskatningsdirektiv, der fastsætter afgifterne energi.

- Der er ét betydeligt problem i kommissionens forslag, nemlig at diesel- og benzinafgifterne skal være ens målt efter energiindhold og CO2.

- Eftersom energi- og CO2-indholdet er højere i diesel end benzin, vil en gennemførelse af kommissionens forslag medføre, at afgifterne opgjort pr. liter bliver højere på diesel end på benzin, forklarer Peter Christensen.

- I Danmark beskatter vi diesel lavere end benzin. Det har vi ingen planer om at ændre. Derfor vil vi arbejde aktivt for, at denne del af kommissionens forslag ikke medfører, at den danske dieselafgift stiger, fortsætter skatteministeren.

Skatteministeren noterer ellers med tilfredshed, at EU-kommissionen i høj grad har kopieret det danske CO2- og energiafgiftssystem. Hvis denne del af forslaget indføres, vil brændstofafgifterne i de øvrige EU-lande komme nærmere det danske niveau.

- Minimumsafgifterne vil blive forhøjet til det danske niveau. Det vil mindske såkaldt brændstof-turisme og grænsehandlen. Danmark ligger nemlig som det eneste EU-land over de forslåede minimumsafgifter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08