23948sdkhjf

Den elektriske diamant har aldrig været bedre

Den nye serie af 48 Volts elektriske gaffeltrucks fra Mitsubishi Forklift Trucks har fokus på køreegenskaber og komfort.
En altafgørende faktor, når man vil øge produktiviteten for en gaffeltruck, er køreegenskaberne. Det er erfaringerne fra to årtiers udviklingsarbejde. Det er også ledetråden i udviklingen af Mitsubishis nyeste serie af 48 volts elektriske gaffeltrucks - EDIA EM.

Truckene findes som 3- og 4-hjulede og fås med en kapacitet fra 1,3 til 2 ton. De er udviklet ud fra en målsætning om at håndteringen skal være nemmere, og at føreren skal have optimal kontrol og sikkerhed.

Køreegenskaberne omfatter FeatherTouch servostyring, som kræver mindre kraft og giver forbedret præcision i styringen i forhold til traditionelle servostyringssystemer.

Komforten forbedres også ved, at trucken er meget støjsvag.

- Målingerne i en standard industritest har vist, at det gennemsnitlige lydniveau ligger under 66dB(A) for en 3-hjulet og 67 dB(A) for en 4-hjulet truck. Det svarer stort set til lydniveauet for en almindelig samtale, forklarer Einar Løfgren, der er business manager for Mitsubishi Trucks i Danmark.

- Af andre faktorer der øger komforten kan nævnes et stort, frit og jævnt gulvareal, som giver plads til selv de største sikkerhedssko og et godt udsyn til alle sider.

Der er mange optioner, som giver mulighed for individuel tilpasning, blandt andet fingertip-kontrol placeret i Mitsubishis prisbelønnede justerbare armlæn.

Der er flere sikkerhedsmæssige detaljer, som bør fremhæves, blandt andet IPS-systemet, som kendes fra de tidligere Mitsubishi-modeller. Det er opgraderet til IPS2. Systemet forhindrer trucken i at køre, når føreren ikke sidder i sædet. Systemet giver også påmindelse om at spænde sikkerhedsselen og advarsel om aktivering af parkeringsbremse.

Endelig bør man også nævne Mitsubishis Controlled Cornering System (CSS), der regulerer hastigheden, når man drejer.

EDIA er programmerbar og kan tilpasses den enkelte bruger og opgave. De mest anvendte indstillinger vælges på farvedisplayet.

For beslutningstagerne er det værd at lægge mærke til de lave vedligeholdelsesomkostninger ved EDIA, såvel som det lave energiforbrug. Man kan foretage batteriskiftet gennem siden, så det foregår hurtigere og lettere end nogensinde før. Batterierne er kompatible med eksisterende DIN- og BS-batterier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073