23948sdkhjf

Lov mod løndumping

Ændringer i godskørselsloven på vej med højere bøder
Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) foreslår strammere kontrol med overholdelse af overenskomster for at undgå løndumping.

Det fremgår af udkastet til en ny godskørselslov. Med forbehold for den endelige vedtagelse af loven skal der vanke tvangsbøder for at undlade at indsende løndokumentation.

Videre sættes bøderne op for overtrædelse af gods- og buskørselsreglerne, men der er mest tale om en pristalsregulering. Minimumsbøden fordobles til 1000 kroner. Kørsel for fremmed regning uden tilladelse eller ulovlig cabotagekørsel skal koste mindst 10.000 kroner og 25.000 kroner for en længere periode.

Vejtransportrådet, som tager stilling til tilladelser, ændres til et politisk forum med ministeren som formand. Det ny transportråds rolle er strategi og politikudvikling.

Endelig gøres det administrativt nemmere at ansøge om tilladelse til vognmandsvirksomhed med indførsel af en såkaldt 10-årig universaltilladelse, der gælder både herhjemme og i EU. I dag gælder tilladelser kun for fem år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078