23948sdkhjf

Bedre statistik og mere kontrol

Branchens rundbordssamtale med justitsminister Lars Barfoed om vejkontrol fik sat fokus på udlændinge, køre/hviletider og statistik.
Justitsminister Lars Barfoeds møde med vognmandsbranchen i juni om vejkontrol blev en "hyggelig rundbordssnak", hvor ministeriet og organisationerne vekslede input.

Sådan oplevede ITD’s direktør Jacob Chr. Nielsen mødet.

- Lars Barfoed og hans embedsmænd fremlagde statistik, der viste, at der ikke er flere overtrædelser blandt udenlandske chauffører end dansk. Den konklusion er jeg enig i.

- Vi har hørt rygter om det modsatte, men det er ikke faktuelt underbygget, siger han.

De danske myndigheder inddriver også bøder hos udenlandske vognmænd i deres hjemlande, fik deltagerne bekræftet.

DTL’s adm. dir. Erik Østergaard omtaler mødet som en "brainstorming" om overtrædelser af køre/hviletider og manipulation med kontrolapparatet.

- Vi er glade for multikontroller, hvor SKAT, politi og Trafikstyrelsen optræder sammen, fortæller Erik Østergaard.

- Vi er også interesseret i flere spontane kontroller, hvor en patruljevogn stopper en lastbil. Ingen skal føle sig sikre, . Så kan vi måske få fat i de tunge lovovertrædere, siger Erik Østergaard.

Statistikkerne over lovovertrædelserne er svære for organisationerne at bruge.

- De skal være mere detaljerede med antal af overtrædelser pr. lastbil frem for de nuværende to adskilte statistikker for henholdsvis overtrædelser og antal undersøgte biler, påpeger Jacob Chr. Nielsen og Erik Østergaard.

Mødedeltagerne kom ikke ind på lempeligere sanktioner for uforvarende og betydningsløse betjeningsfejl af tachografen eller på overførslen af virksomhedskontrol fra Rigspolitiet til Trafikstyrelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078