23948sdkhjf

Ny transportminister haster til EU-møde

Som en af de første opgaver deltog den nyudnævnte transportminister Henrik Dam Kristensen på rådsmødet for EU's transportministre i Luxembourg.
På mødet gav ministrene en række mandater til EU-Kommissionen om at påbegynde aftaler mellem EU og luftfartsorganisationen Eurocontrol, mellem EU og Aserbajdsjan om luftfartssamarbejde og mellem EU og en række 3. lande om vejtransport.

Mødet var en god mulighed for Henrik Dam Kristensen til at mødes med sine europæiske transportministerkollegaer. Det gav også anledning til at orientere om forberedelserne til det danske EU-formandskab, som Danmark overtager den 1. januar 2012.

Hilse på EU-kolleger

- Jeg glæder mig utrolig meget til at komme i gang med mit nye arbejde som transportminister, udtaler Henrik Dam Kristensen.

- Jeg ved, at en af mine første store opgaver bliver at lede Rådets arbejde i EU på transportområdet. Netop det europæiske arbejde har jeg jo beskæftiget mig med tidligere både som minister og som medlem af Europa-Parlamentet. Derfor er det vigtigt for mig, som noget af det første, at hilse på alle mine mange kollegaer i Europa.

- De personlige kontakter er vigtige, hvis man skal kunne nå langt i et formandskab, siger ministeren.

Drøftede TEN-T

EU-ministrene fik også lejlighed til at drøfte støtteprogrammet for finansiering af infrastruktur i Europa - det såkaldte transeuropæiske transportnet (TEN-T).

Europa-Kommissionen ventes at fremlægge et omfattende forslag om revidering af de retningslinjer, der skal gælde for støtteprogrammet den 19. oktober 2011.

- Det er et vigtigt forslag, der definerer kriterierne for EU-støtte til fremtidige infrastrukturprojekter på transportområdet, forklarer Henrik Dam Kristensen.

- Vi havde en spændende debat om det kommende forslag. TEN-T støtteprogrammet bliver en stor sag under det danske EU-formandskab, og derfor lyttede jeg nøje til, hvad de forskellige lande sagde. Nu må vi se, hvor langt Danmark kan nå med denne sag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063