23948sdkhjf

Livet er blevet surt for somaliske pirater

De somaliske pirater har fået sværere ved at angribe og kapre skibe, fremgår det af ny rapport fra IMB.
Det er blevet sværere at være pirat på jagt efter nye handelsskibe at erobre.

Selv om de starter flere angreb mod skibe, er antallet af kapringer faldet, fremgår det af en ny rapport fra det det Internationale Maritime Bureau, IMB.

I årets første ni måneder angreb pirater på verdensplan 199 skibe - det er en stigning fra 126 sammenlignet med samme periode sidste år. Kun 24 fartøjer blev kapret mod 35 i samme periode sidste år.

Dermed lykkedes kapringer kun i 12 procent af angrebene - det er et fald fra 28 til 12 procent.

Direktør i IBM, Pottengal Mukundan, roser flådestyrkerne i indsatsen mod pirateriet ved Somalias kyster.

- Somaliske pirater finder det sværere at kapre skibe og få den løsesum, som de kræver.

- Flådestyrkerne fortjener ros for deres fremragende arbejde, de er afgørende i bestræbelserne på at forebygge og stoppe piraternes aktivitet, siger Pottengal Mukundan i en kommentar til den nye rapport.

Samtidig afspejler rapporten, at de svært bevæbnede somaliske pirater er blevet mere voldelige i deres adfærd. Otte søfolk er blevet dræbt, mens 41 er såret i årets første ni måneder.

På den vestafrikanske kyst ud for Benin er der sket en voldsom stigning i voldelige angreb. Dette område er det nye hotspot for pirater: Ud af 19 angreb, lykkedes det pirater at kapre otte tankskibe mod ingen kapringer i de første ni måneder af 2010.

Piraterne har samtidig taget et nyt mønster i brug: Efter kapringen af skibene - som nogle gange i kampens hede fører til sårede besætningsmedlemmer - tvinger piraterne kaptajnen til at sejle et ukendt sted hen.

Her stjæler piraterne alle de værdier, de kan slippe af sted, hvorefter de frigiver skibet igen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125