23948sdkhjf

Kidnappet kaptajns kone føler sig svigtet

Rederiet Shipcraft ignorerer anmodninger om psykologhjælp til kidnappets kaptajns hustru og tre børn.
Rederiet Shipcraft ignorerer anmodninger om psykologhjælp til kidnappets kaptajns hustru og tre børn.

Hustruen til den kidnappede dansk-chilenske kaptajn Eddy López efterlyser psykologhjælp. Han er på sjette måned gidsel hos somaliske pirater. Hun er alene med parrets tre drenge på 2, 8 og 11 år i Chile.

Rederiet Shipcraft ejer fragtskibet Leopard, hvorfra hendes mand blev kidnappet den 12. januar. Helt tilbage i januar blev rederiet kraftigt opfordret til at sørge for psykologbistand til de pårørende.

Det siger sekretariatsleder Michael Wengel-Nielsen fra Rederiforeningen af 2010.

- Allerede fra starten af kontaktede vi rederiet og gjorde opmærksom på, at vi har ordninger med psykologhjælp i Søfartens Arbejdsmiljøråd. Vi anbefalede rederiet at bruge den ordning overfor de pårørende, siger Michael Wengel-Nielsen.

Selvom hustruen og de tre børn bor i Chile, er det ifølge Michael Wengel-Nielsen intet problem at stille en psykolog til rådighed for hende.

En af de pårørende, Ricardo Budrovich Romo, fremsatte også kravet om psykologhjælp til kaptajnens hustru på et møde den 23. marts mellem Politiets Efterretningstjeneste og rederiets repræsentant.

- Marjorie har stadig ikke den dag i dag fået tilbudt hjælp fra en psykolog, selv om hun i snart lang tid har haft hårdt brug for det, siger Ricardo Budrovich Romo.

Han bekymrer sig også over, at rederiet kun havde en professionel piratforhandler på de første 60 dage efter gidseltagning.

- De sagde til os, at der kun var penge til forhandleren i to måneder, og derefter blev han sendt hjem. Vi ved faktisk slet ikke, om der forhandles i øjeblikket for at få Eddy og besætningen fri, siger han.

Også Udenrigsministeriet har adskillige gange gjort rederiet Shipcraft opmærksom på hustruens ønske om psykologhjælp.

- Vi har også været bekendt med ønsket om psykologbistand, siger Charlotte Slente, der er chef for ministeriets borgerservice.

- Det blev bragt på banen tidligt i sagens forløb, og det blev drøftet igen på et møde i april med de pårørende og rederiet, hvor en repræsentant fra de danske myndigheder var til stede, siger hun.

Direktør fra rederiet Shipcraft Claus Bech har fået forelagt ovenstående, men har ikke ønsket at udtale sig.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109