23948sdkhjf

Søfolkene sikrede skibet for rederiet

* De seks søfolk - herunder to danskere og fire filippinere - blev kidnappet fra fragtskibet Leopard ud for Oman den 12. januar. Skibet er ejet af rederiet Shipcraft.

* Da piraterne åbnede ild mod skibet, gik søfolkene i skibets sikkerhedsrum, hvorfra de kunne afbryde skibets hovedmotor og låse sig inde. Søfolkene sikrede derved skibet, og derfor har rederiet skibet og dets last i behold.

* Piraterne var dog i stand til at skaffe sig adgang til søfolkene i det sikrede rum. De blev kidnappet og ført bort af piraterne, der lod skibet drive rundt i egen sø. Det blev senere fundet af et tyrkisk krigsskib.

* Fem dage efter gidseltagningen kom der livstegn fra de seks søfolk.

* Rederiet Shipcraft har forklaret de pårørende, at de kun havde råd til professionel forhandler med piraterne i 60 dage efter kidnapningen af søfolkene.

* Søfolkene har nu været gidsler hos somaliske pirater i 169 dage - det er rekord for kapring og gidseltagning af danske eller danskdrevne skibe.

* Fem danske søfolk om bord på fragtskibet Danica White, der blev kapret i 2007, var gidsler i 83 dage, før de slap fri for en løsesum på angiveligt fire millioner kroner.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078