23948sdkhjf

Kapret tankskib frigivet ved Nigeria

Tankskib med 20 østeuropæere fri efter en uge. Pirateri tager til ved Afrikas vestkyst.
Pirater fra Nigeria har fredag frigivet et tankskib og dets besætning bestående af 20 østeuropæere, som blev taget som gidsler, da deres fartøj blev kapret ud for Nigeria for en uge siden, oplyser de nigerianske myndigheder.

Kapringen skete på et tidspunkt, hvor der er stigende bekymring over vestafrikanske piratangreb.

Der blev ikke oplyst detaljer om frigivelsen af gidslerne og tankskibet Cape Bird, som er indregistreret i øgruppen Marshall.

- Besætningen om bord på Cape Bird er blevet sat på fri fod. Alle er ved godt helbred, og ingen er kommet noget til, siger Sømændenes Forbund i Rusland.

Skibet blev kapret omkring 90 sømil syd for Lagos, der er Nigerias økonomiske hovedstad. Ifølge russiske oplysninger er besætningen fra Rusland, Georgien og de baltiske stater.

Nyt brændpunkt for pirater

Farvandet ud for Nigeria, som er Afrikas største olieproducent og mest folkerige nation med omkring 155 millioner indbyggere, har længe været farligt.

Faren har i den seneste tid spredt sig til kysten i nabolandet Benin, hvor der har været mindst 20 overfald i år, mens der ikke blev registerret nogen sidste år.

Det frygtes, at området kan blive et nyt farligt brændpunkt for pirater, men hidtil har piraterne ikke krævet løsesummer, som det er tilfældet ud for Somalia og Afrikas Horn på den anden side af det afrikanske kontinent.

Piraterne ud for Nigeria går typisk efter olie, brændstof og røverier.

Det danske krigsskib Absalon med en besætning på 150 sejler søndag til Afrikas Horn for at bekæmpe pirater ud for Somalias kyst. Skibet skal deltage i Natos Operation Ocean Shield, som piratjagten hedder officielt.

Det er tredje gang, et dansk skib deltager i piratbekæmpelsen i havet ud for Afrikas Horn.

/]/ritzau/AFP
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064